Η νέα γενιά της Mustang αναμένεται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2023, αλλά σήμερα διέρρευσαν φωτογραφίες της νέας -έβδομης- γενιάς του μοντέλου, μέσα από τις εγκαταστάσεις της Ford. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το εμπρός μέρος του θρυλικού pony car, δίνοντάς μας την καλύτερη ματιά μέχρι τώρα για το επερχόμενο μοντέλο από αυτή τη γωνία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδιαστικά η νέα Mustang αντιπροσωπεύει περισσότερο μια εξέλιξη παρά μια επανάσταση, με ελαφρώς λιγότερο επιθετική εμφάνιση από το τρέχον μοντέλο.

Η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων είναι εντελώς διαφορετική, καθώς είναι πιο λεπτά από αυτά του σημερινού μοντέλου και φαίνεται να διαθέτουν τρία LED στοιχεία. Το γνώριμο σήμα του πόνυ υπάρχει στη μάσκα, η οποία διατηρεί το γνώριμο εξάγωνο σχήμα της, ενώ υπάρχει επίσης μια χαμηλότερη γρίλια από κάτω, η οποία πλαισιώνεται από εισαγωγές αέρα σε κάθε πλευρά.

Η νέα γενιά έχει κωδική ονομασία S650 και θα βασίζεται στην CD6 πλατφόρμα, την πλατφόρμα, την ίδια που χρησιμοποιούν τα νέα Ford Explorer και Lincoln Aviator. Η πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει προσθιοκίνητα, τετρακίνητα και πισωκίνητα μοντέλα, με την νέα Mustang να διαθέτει αρκετό αλουμίνιο, κάτι που θα μεταφραστεί σε μειωμένο βάρος.

Βασικός κινητήρας θα παραμείνει ο 2,3-λίτρων EcoBoost, ενώ μέσα στον κύκλο της ζωής του μοντέλου θα υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η νέα Mustang θα προσφέρεται και με έναν υβριδικό V8 κινητήρα, με τον 5,0-λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης να στέλνει τη κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται τοποθετημένοι στους μπροστινούς τροχούς, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.