Ο Andrew McAuliff συνελήφθη την Τετάρτη 13 Απριλίου, καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε υλικές ζημιές σε 116 οχήματα σε τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο προάστιο Schaumberg του Σικάγο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας φρουρός ασφαλείας παρατήρησε τα κατεστραμμένα οχήματα και κάλεσε την τοπική αστυνομία. Η τελευταία αναφέρει ότι ο 27χρονος ύποπτος φέρεται να χρησιμοποιούσε ένα μεταλλικό αντικείμενο για να σπάσει τα πίσω τζάμια των οχημάτων στις αντιπροσωπείες Bob Rohrman Honda, Bob Rohrman Ford και Patrick BMW, που βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο βάνδαλος στόχευε μόνο στο πίσω τζάμι και δεν προκαλούσε περαιτέρω ζημιά σε κανένα από τα οχήματα. Η αστυνομία κυνήγησε τον McAuliff και τον έπιασε σε κάποια απόσταση από τις αντιπροσωπείες.

Ο Matthew Ashford, γενικός διευθυντής της αντιπροσωπείας της Honda, δήλωσε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να κάνουν την αντικατάσταση των πίσω παραθύρων εξαιρετικά δύσκολή και χρονοβόρα. Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να μηνύσει τον McAuliff, ενώ περίπου 20 από τα αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας ανήκαν σε πελάτες που ενδέχεται επίσης να μηνύσουν τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημιά που προκλήθηκε από τον βανδαλισμό για τον οποίο κατηγορείται ο McAuliff ανήλθε σε περίπου 250.000 δολάρια, μόνο στην αντιπροσωπεία της Honda.