Πρώην οδηγός αγώνων στη φυλακή λόγω απάτης αποζημιώσεων με ιατρικό εξοπλισμό

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ καταδίκασε τον JC Perez, πρώην οδηγός αγώνων, σε 5 χρόνια φυλάκιση συν 3 χρόνια επιτήρησης μετά την αποφυλάκιση, ενώ παράλληλα κατάσχεσε την περιουσία του αξίας 30 εκατ. δολαρίων, μετά από μια τριετή υπόθεση απάτης από τον Perez και μια ομάδα συνεργατών του που αφορούσε συνωμοσία για την υποβολή ψευδών και δόλιων αξιώσεων για ιατρικό εξοπλισμό αξίας άνω των 109 εκατ. δολαρίων, μέσω του προγράμματος Medicare των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα Medicare καλύπτει το κόστος της θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία των ΗΠΑ και επιδοτεί το κόστος ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών υγείας, ιατρικού εξοπλισμού (νάρθηκες κτλ) και φαρμάκων.

Ο 32χρονος Perez, Κολομβιανός υπήκοος με έδρα τις ΗΠΑ, συμμετείχε σε αγώνες του GT World Challenge και του IMSA GTD, από το 2017-2019 έως ότου οι αρχές άρχισαν να τον ερευνούν.

Ο Perez υπέβαλε αξιώσεις για ασθενείς που είχαν πεθάνει, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που υπέβαλε πολλαπλές αιτήσεις για τον ίδιο ασθενή. Συνολικά κατέθεσε αξιώσεις αξίας 109 εκατ. δολαρίων, αλλά μπόρεσε να λάβει 12 εκατ. δολάρια. Με τα χρήματα αυτά συμμετείχε και στους αγώνες ταχύτητας και το 2019 αναγκάστηκε να σταματήσει τους αγώνες, ισχυριζόμενος πως αποσύρεται λόγω ενός τραυματισμού στη μέση του, αλλά η αιτία ήταν πως οι αρχές είχαν εντοπίσει την απάτη και είχαν ξεκινήσει έρευνα.

Ο Perez ομολόγησε την ενοχή του τον Ιούλιο του 2020 και πλέον θα περάσει τα επόμενα 5 χρόνια χρόνια στη φυλακή και στη συνέχεια τρία χρόνια υπό επιτήρηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...