Κατά 20,6% μειώθηκαν οι πωλήσεις των νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο στην ΕΕ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, με τη μείωση των πωλήσεων να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαιτίας ελλείψεων σε τσιπ, ελλείψεων ανταλλακτικών που προκαλούν τα lockdowns στη Κίνα και του πολέμου στην Ουκρανία.

Με εξαίρεση τον Απρίλιο του 2020, όπου όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε lockdown, ο φετινός Απρίλιος ήταν ο χειρότερος από πλευράς πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ε.Ε, από τότε που ξεκίνησε η τήρηση των σχετικών αρχείων.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο πουλήθηκαν 684.506 νέα αυτοκίνητα έναντι 862.443 το ίδιο διάστημα του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Από την αρχή του έτους έχουν πουληθεί στην Ε.Ε 2.930.366 νέα αυτοκίνητα, -14,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (3.422.714).

Το VW Group εξακολουθεί να είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Stellantis, ενώ το Renault Group βρίσκεται στη τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση συναντάμε το Hyundai Group και στην πέμπτη το Toyota Group.

Περισσότερες λεπτομέρειες με τις πωλήσεις κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.