Φιλόδοξα είναι τα σχέδια της Lotus, μιας και η βρετανική εταιρία θέλει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της κατά περισσότερο από 58 φορές και από τα 1.710 που πούλησε το 2021 να πουλά έως το 2028 100.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Παράλληλα η Lotus εξετάζει μια πιθανή είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δύο έτη, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για να επεκταθεί διεθνώς, πουλώντας κυρίως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

1

Μετά το Eletre, η Lotus ετοιμάζει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο σεντάν, που όπως το SUV της, έτσι και αυτό θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στη πόλη Γουχάν της Κίνας. Το σεντάν έχει κωδική ονομασία Type 134 και αναμένεται το 2023.

2

Το αυτοκίνητο θα έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό και μινιμαλιστικής σχεδίασης εσωτερικό, παίρνοντας κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν περισσότερα από 600 άλογα.

Το 2025 η βρετανική εταιρία θα παρουσιάσει ένα ακόμη ηλεκτρικό SUV, με κωδική ονομασία Type 135, που θα τοποθετηθεί απέναντι από την ηλεκτρική Porsche Macan.

3

Το 2026 η Lotus θα βγάλει στην αγορά τον διάδοχο της Elise, με κωδική ονομασία Type 136. Θα βασίζεται στην E-Sports πλατφόρμα που θα είναι κατά 37% ελαφρύτερη σε σχέση με τη πλατφόρμα της Emira. Το μοντέλο θα αποδίδει έως 470 άλογα και θα διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 66,4 kWh που θα χαρίζει αυτονομία έως 480 χιλιόμετρα.

4

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Lotus στο Norfolk της Αγγλίας, με την Alpine να δημιουργεί το δικό της μοντέλο που θα βασίζεται στο αυτοκίνητο της Lotus.