25 σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής της Skoda πήραν ένα Kamiq και το μετέτρεψαν σε Afriq Concept. Είναι το 8ο όχημα που κατασκευάζουν οι σπουδαστές της Skoda -μετά τα Slavia, Mountiaq, Sunroq, Element, Atero Coupe, CitiJet Citigo και FunStar Fabia – και στόχος τους ήταν να μετατρέψουν ένα Kamiq σε αγωνιστικό εκτός δρόμου.

Ζυγίζει 1.350 κιλά, είναι τετρακίνητο και κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 190 ίππων με 320 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαθέτει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, με τις πίσω πόρτες να έχουν κολληθεί απευθείας στο roll cage, αυξάνοντας τη δομική ακαμψία. Η εμφάνιση του Afriq Concept αντλεί έμπνευση από το Fabia Rally2 evo, έχοντας πρόσθετα LED φώτα, εισαγωγή αέρα στο καπό, πράσινες ζάντες της OZ Racing 15″ και αεροτομή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο 2 αγωνιστικά bucket καθίσματα, ενώ υπάρχει σύστημα πλοήγησης στη πλευρά του συνοδηγού και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων. Επίσης φέρει μια γεννήτρια πόσιμου νερού που παράγει έως 20 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα, από την υγρασία του περιβάλλοντος.