Το αφεντικό της Scuderia δεν ανησυχεί για την απόδοση της Mercedes, λέγοντας πως θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ πίσω σε ρυθμό σε σχέση με την Ferrari. Τα μονοθέσια της Mercedes ήταν σημαντικά αναβαθμισμένα στη Βαρκελώνη, με τον Russell να τερματίζει στη 3η θέση και ο Hamilton στην 5η, με τον Βρετανό να είχε προσπεράσει την Ferrari του Carlos Sainz, αλλά μια μηχανική βλάβη -διαρροή νερού- τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό και ο Ισπανός να τον προσπεράσει λίγους γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο ρυθμός του Hamilton έκανε τον Toto Wolff να δηλώσει πως η Mercedes είχε το γρηγορότερο αυτοκίνητο την Κυριακή, ενώ πλέον πιστεύει πως μπορεί να δώσουν φέτος μάχη για το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto, λέει πως η Mercedes δεν είναι ακόμα τόσο γρήγορη όσο η Ferrari, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η Mercedes είναι στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν η Ferrari το 2021.

Αρχικά θα ήθελα να τους συγχαρώ γιατί ανέκαμψαν και βελτίωσαν την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους. Στις κατατακτήριες απείχαν σχεδόν 7 δέκατα από τον χρόνο που έδωσε την pole στον Charles [Leclerc]. Στον αγώνα τερμάτισαν 32 δευτερόλεπτα πίσω από τη Red Bull και θα μπορούσαν να ήταν ίσως 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον Charles [Leclerc].

40 δευτερόλεπτα, 66 γύροι, είναι ακόμα 6-7 δέκατα ανά γύρο. 6 δέκατα, 7 δέκατα ανά γύρο είναι σημαντική διαφορά. Είναι σαν τη Ferrari πέρυσι.

Ο Christian Horner από τη μεριά του δήλωσε πως η Mercedes έχει την ευκαιρία να ανακάμψει φέτος, όπως έκανε η Red Bull.

Δείξαμε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Μετά την Αυστραλία ο Max ήταν πίσω 40 πόντους, αλλά τρεις αγώνες μετά προηγείται με 6 πόντους πηγαίνοντας στο Μονακό. Στη Formula 1 μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα τα πράγματα.

Γι’ αυτό δεν θα διέγραφα τη Mercedes με τον αριθμό των πόντων που είναι ακόμα διαθέσιμοι. Γνωρίζουμε ότι η Ferrari έχει ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο. Ξέρετε, λοιπόν, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα.