Ο Scott Mansell, επαγγελματίας οδηγός αγώνων και αυτός που βρίσκεται πίσω από το κανάλι Driven Media στο YouTube, προσπάθησε να ανακαλύψει εάν ένας καλός οδηγός θα μπορούσε να σταματήσει πιο γρήγορα με απενεργοποιημένο το ABS, σε σχέση με το σύστημα του αντιμπλοκαρίσματων των τροχών ενεργοποιημένο.

Στο προηγούμενο video του καναλιού, ο Mansell θέλησε να δει αν το launch control μιας Ferrari 488 Pista μπορεί να νικηθεί από τον ίδιο, και στο νέο video ο Βρετανός παραδέχεται ότι πίστευε ότι θα ήταν παρόμοια κατάσταση με το ABS.

Όπως αποδεικνύεται, όμως, η τεχνολογία σε αυτήν την περίσταση είναι εξαιρετικά χρήσιμη για καθημερινούς οδηγούς. Πιο συγκεκριμένα, ένα Mazda MX-5 μπόρεσε να ακινητοποιηθεί από τα 96 χλμ/ώρα (60 μίλια/ώρα) κατά μέσο όρο σε 34,73 μέτρα, με απόκλιση μικρότερη από ένα μέτρο, όταν ήταν ενεργοποιημένο το ABS.

Ο κανονικός οδηγός, εν τω μεταξύ, πέτυχε την καλύτερη επίδοση των 39 μέτρων (127,9 πόδια). Ωστόσο, το κατάφερε μόνο στην τρίτη από τις πέντε προσπάθειές του. Η πρώτη του προσπάθεια –και ας μην ξεχνάμε ότι πολύ σπάνια έχουμε περισσότερες από μία ευκαιρίες να σταματήσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης– ήταν 45 μέτρα (147,6 πόδια) και η μέση απόσταση ακινητοποίησής του ήταν 42,66 μέτρα (139,96 πόδια), δηλαδή 7,93 μέτρα (26,0 πόδια) διαφορά. Αυτά είναι δύο πλήρη NC Miata.