Η Sixt προσθέτει 100.000 ηλεκτρικά της BYD στον ευρωπαϊκό στόλο της

Σχετικά άρθρα

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt ανακοίνωσε την αγορά 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD έως το 2028. Αυτά θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη και οι πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκινά με την αρχική παραγγελία της Sixt για αρκετές χιλιάδες ηλεκτρικά της BYD, χωρίς να γίνεται σαφές το νούμερο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία ενοικίασης θα προσφέρει οχήματα της BYD στην Ευρώπη, με τις πρώτες χώρες που θα επωφεληθούν από αυτά να είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ των οχημάτων θα είναι το BYD Atto 3, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο στην Κίνα κυκλοφορεί με το όνομα BYD Yuan Plus EV.

Το BYD Atto 3 βασίζεται στην e-Platform 3.0 και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, ο οποίος αποδίδει 204 άλογα. Η ενέργεια αποθηκεύεται στις BYD Blade μπαταρίες, οι οποίες προσφέρουν στο αυτοκίνητο αυτονομία 420 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, στον κύκλο WLTP.

Κλείνοντας, η Sixt αναφέρει ότι ο ευρωπαϊκός στόλος της θα είναι 70-90% “ηλεκτροδοτημένος” έως το 2030, ενώ οι σταθμοί και τα υποκαταστήματά της θα είναι ουδέτερα από άνθρακα έως το τέλος του 2023. Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της δίκτυο φορτιστών.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia teasάρει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα

Η Kia έχει βγάλει στην αγορά εδώ και περίπου 2 χρόνια το EV6, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει τα EV5 και EV9, δύο αμιγώς ηλεκτρικά...

Η Rivian χάνει 33.000 δολάρια από κάθε αυτοκίνητο που πουλά

Η Rivian εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει να γίνει κερδοφόρα και σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά της στοιχεία χάνει 33.000 δολάρια από κάθε R1T...