Η Porsche ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τη Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Μια εβδομάδα πέρασε από τη προηγούμενη Πέμπτη, όταν η Porsche μπήκε στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και σήμερα η γερμανική εταιρία ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την μητρική της εταιρία, την Volkswagen και έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Η μετοχή της Porsche ξεπέρασε σήμερα τα 90 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 93,70 και έτσι η χρηματιστηριακή της αξία ξεπέρασε τα 82,7 δισ, ευρώ, την ώρα που η χρηματιστηριακή αξία της VW ανέρχεται στα 81,36 δισ. ευρώ.

Η σημαντική άνοδος της τιμής της μετοχής της Porsche συνδέεται άρρηκτα με την απόφαση μιας σειράς επενδυτικών τραπεζών να αποκτήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας 3,8 εκατ. μετοχές, συνολικής αξίας 312 εκατ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 28 Μαΐου η παρουσίαση της υβριδικής Porsche 911

Το Νοέμβριο του 2018, η Porsche αποκάλυψε την όγδοη γενιά της 911 (992), με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του θρυλικού μοντέλου...

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...