Πρόστιμο 102,6 εκατ. δολαρίων στην GM λόγω υπερβολικής κατανάλωσης λαδιού

Σχετικά άρθρα

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια επιδίκασε πρόστιμο 102,6 εκατ. δολαρίων στην GM, επειδή απέκρυψε ένα ελάττωμα στον V8 5,3-λίτρων κινητήρα, πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την υπερβολική κατανάλωση λαδιού.

Το πρόβλημα επηρέασε δεκάδες χιλιάδες pickups και SUV της GM που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2011 και 2014, με την αυξημένη κατανάλωση λαδιού να προκαλούν ζημιές στον κινητήρα.

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε από 38.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που επηρεάζονται από το πρόβλημα και βρίσκονται στη Καλιφόρνια, στη Βόρεια Καρολίνα και στο Αϊντάχο. Ο κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει 2.700 δολάρια αποζημίωση.

Τα έγγραφα δείχνουν πως η GM γνώριζε για το πρόβλημα από το 2009 και αιτία ήταν τα ελατήρια του πιστονιού που ήταν ελαττωματικά, γεγονός που επέτρεπε το λάδι να εισχωρήσει μέσα στον θάλαμο καύσης. Η GM ισχυρίστηκε πως λιγότερο από το 3% των παραπάνω οχημάτων χρειάζονταν επισκευές λόγω υπερβολικής κατανάλωσης λαδιού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr