Δες και άκου το αγωνιστικό της Ferrari για το Le Mans να δοκιμάζεται στη Monza

Σχετικά άρθρα

H Ferrari συνεχίζει τις εντατικές δοκιμές του αγωνιστικού της πρωτοτύπου στην ιδιόκτητη πίστα της στο Fiorano αλλά και στην Monza (απ’όπου και το παρακάτω video), ούτως ώστε το αγωνιστικό του ντεμπούτο να γίνει τον Μάρτιο του 2023, στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Sebring.

https://youtu.be/a1-dyFpalyc

Τα αποκαλυπτήρια του αγωνιστικού για το Le Mans και το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) της FIA θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, στις 30 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης Ferrari Finali Mondiali στην Ίμολα.

Το Le Mans Hypercar (LMH) της Ferrari αναπτύσσεται σε συνεργασία με την AF Corse και θα φέρει τεχνολογία από την Formula 1. Η Ferrari έχει αναπτύξει η ίδια το πλαίσιο, τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά του αγωνιστικού, που έχει ήδη κάνει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα δοκιμών εξέλιξης.

Η ιταλική εταιρία θα τεθεί στο WEC απέναντι στην Toyota, την Peugeot, τη Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) και τη ByKolles, καθώς η Audi, η Porsche, η Acura, η Cadillac, η Lamborghini και η BMW κατασκευάζουν νέα αγωνιστικά πρωτότυπα της κατηγορίας LMDh, τα οποία θα μπορούν να τρέξουν σε μια ενοποιημένη κατηγορία του Le Mans Hypercar.

Η Ferrari έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans εννέα φορές, με την τελευταία φορά να είναι το 1965. Τελευταία της συμμετοχή στη κορυφαία κατηγορία του Le Mans ήταν το 1973 και η επιστροφή της στον διασημότερο αγώνα αντοχής θα γίνει με τη συμπλήρωση 50 ετών από τη προηγούμενη συμμετοχή της.

Από το 2006 αγωνιστικά της συμμετέχουν με ιδιωτικές εταιρίες στις GT κατηγορίες και το 2019 η 488 GTE Evo της AF Corse πήρε τη νίκη στη κατηγορία της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr