Η BYD σημειώνει τεράστια τριμηνιαία κέρδη, οι πωλήσεις της στην Κίνα ξεπερνούν την Tesla

Σχετικά άρθρα

Η BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους εκτινάχθηκαν κατά 350% σε σύγκριση με πέρυσι, εξαιτίας ενός ευρύτερου φάσματος προσφορών προϊόντων και των ισχυρών πωλήσεων, που οδήγησαν την BYD να ξεπεράσει την Tesla στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Τα καθαρά κέρδη της BYD για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έφθασαν τα 5,72 δισεκατομμύρια γιουάν (792,97 εκατομμύρια ευρώ), ενώ για τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 281% σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα 9,31 δισεκατομμύρια γιουάν (1,290 δισ. ευρώ).

Έχοντας καταργήσει τα βενζινοκίνητα οχήματα από τη γκάμα της φέτος, η BYD κατάφερε -περισσότερο από κάθε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία- να επωφεληθεί από μια σειρά κινήτρων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρονται από τη κεντρική και από τις τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει κατά 19% στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett, κατάφερε επίσης να μειώσει σημαντικά το κόστος ανά όχημα λόγω των ισχυρών πωλήσεων.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων της BYD αυξήθηκαν κατά 250% τους πρώτους εννέα μήνες, φτάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια μονάδες. Η Tesla πούλησε λίγο περισσότερα από 318.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το BYD Shark

Με την BYD να αποκαλύπτει το όνομα του pickup της, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Shark κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης του στη Πόλη του...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...