Μια νέα κόντρα γεννήθηκε σήμερα στη Βραζιλία μετά την άρνηση του Max Verstappen να παραχωρήσει την θέση του στον Sergio Perez, προκειμένου ο Μεξικανός να πάρει τους 2 επιπλέον πόντους της 6ης θέσης, βαθμοί που ίσως φανούν καθοριστικοί, στη μάχη του Perez με τον Leclerc για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο Verstappen πέρασε τον Perez για την έκτη θέση μετά την επανεκκίνηση του αγώνα, με την Red Bull να ζητά από τον Ολλανδό να προσπεράσει τον Fernando Alonso και τον Charles Leclerc για να τους αφαιρέσει βαθμούς.

1

Ο Perez ενημερώθηκε από τον μηχανικό του, τον Hugh Bird, πως εάν ο Verstappen δεν θα μπορούσε να προσπεράσει τον Alonso μέχρι το τέλος του αγώνα, θα του έδινε πίσω τη θέση, έτσι ώστε να να βοηθήσει τον Μεξικανό να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Ο Verstappen έλαβε πολλές φορές οδηγίες από τον Gianpiero Lambiase, τον μηχανικό αγώνα του, κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου να δώσει τη θέση στον Perez, κάτι που ο Verstappen δεν το έκανε, με τον Perez να τερματίζει έβδομος και να λέει στο team radio πως με την πράξη αυτή ο Verstappen έδειξε ποιος είναι πραγματικά.

Τα team radio που δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν αποκαλυπτικά για το τι συνέβη.

2Το team radio του Verstappen

3Max Verstappen

Πόσους γύρους;

4Gianpiero Lambiase

Αυτός είναι ο τελευταίος γύρος, Max.

Max, αν δεν περάσουμε τον Fernando στην έξοδο της στροφής 12, μπορούμε να αφήσουμε τον Checo να σε περάσει, παρακαλώ. Άφησε τον Checo να σε περάσει.

Μην ανησυχείς για το DRS. Άφησε τον Checo να περάσει.

Άφησε τον Checo να περάσει.

Max άφησε τον Checo να περάσει, σε παρακαλώ.

5Gianpiero Lambiase

Max τι έγινε;

6Max Verstappen

Σας είπα ήδη τη προηγούμενη φορά παιδιά, δεν θα με ξαναρωτήσετε γι’αυτό; Εντάξει; Είμαστε ξεκάθαροι με αυτό; Έδωσα τους λόγους μου και εμμένω σε αυτούς.

7Gianpiero Lambiase

Στο pit lane, παρακαλώ.

8Το team radio του Perez

9Sergio Perez

Ευχαριστώ για αυτό παιδιά. Ευχαριστώ.

10Christian Horner

Λυπάμαι για αυτό Checo.

11Hugh Bird

Φόρτισε Checo. Αποτυχία 84.

Θα αναλύσουμε τα πάντα μετά.

12Sergio Perez

Δείχνει ποιος είναι πραγματικά.

13Hugh Bird

Δεν ξέρω τι να πω Checo. Το αυτοκίνητο ασφαλείας το κατέστρεψε.

14Sergio Perez

Ναι, τι αγώνας. Δεν ήμασταν πουθενά στο τέλος με αυτά τα μεσαία [ελαστικά].

Ο Horner θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός και σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα είπε πως:

Οι οδηγοί μας το έχουν ήδη συζητήσει, έχουν δώσει τα χέρια και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για τον επόμενο αγώνα.

Οι οδηγοί έχουν προφανώς μιλήσει γι’ αυτό, είναι πολύ, πολύ ξεκάθαροι και για εμάς, ο Checo είναι πλέον ισόβαθμος με τον Charles καθώς η Ferrari δεν άλλαξε ούτε αυτή θέση στα αυτοκίνητά της. Πηγαίνουμε στο Άμπου Ντάμπι ως ομάδα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κατακτήσει ο Checo τη δεύτερη θέση και ο Max θα το υποστηρίξει πλήρως.

Δουλεύουμε ως ομάδα, αγωνιζόμαστε ως ομάδα. Ο στόχος μας είναι να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τον Checo να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ποτέ ως ομάδα μέχρι σήμερα και ο Max έχει δώσει επίσης τη δέσμευσή του ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο Άμπου Ντάμπι για να το πετύχουμε αυτό. Είναι μια μάχη μεταξύ του Checo και του Charles και αν ο Max μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα το κάνει.

Ο Perez μετά τον αγώνα παραδέχτηκε ότι αυτό ήταν απογοητευτικό μετά από όλα όσα έκανε για τον Ολλανδό, ενώ ο Verstappen είπε πως θα τον βοηθήσει στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Μεξικανός δήλωσε:

Μου είπαν να τον αφήσω να περάσει και ότι επρόκειτο να πάρω πίσω τη θέση. Δεν ξέρω ποιες ήταν οι επιπλοκές από την πλευρά του, δεν έχω ιδέα. Ίσως θα έπρεπε να τον ρωτήσετε γι ‘αυτό. Δεν έχω τίποτα να πω πραγματικά. Μετά από όλα όσα έχω κάνει για αυτόν, είναι λίγο απογοητευτικό για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πραγματικά έκπληκτος.

Ο Ολλανδός είπε:

Λοιπόν, έχω τους λόγους μου για αυτό [που δεν έδωσα τη θέση]. Μιλήσαμε με την ομάδα, μιλήσαμε μεταξύ μας, βάλαμε τα πάντα το τραπέζι, τα πράγματα είναι καλά και πρέπει να προχωρήσουμε Είναι καλό που το συζητήσαμε τώρα και ουσιαστικά ξεκαθαρίσαμε γιατί δεν το έκανα [σ.σ. να δώσει τη θέση].

Φυσικά στο Άμπου Ντάμπι θέλω να κερδίσω τον αγώνα, αλλά είναι επίσης σημαντικό ο Checo να τερματίσει δεύτερος και αν χρειαστεί να το βοηθήσω θα το κάνω.

Όταν ο Verstappen ρωτήθηκε για τη δήλωση του Perez πως είναι απογοητευτικό μετά από όλα όσα έχει κάνει γι’αυτόν που δεν του έδωσε τη θέση, είπε:

Καταλαβαίνω τη θέση του, αλλά επίσης καταλαβαίνω και τη δική μου θέση.

Μετά το GP της Βραζιλίας, Leclerc και Perez είναι ισόβαθμοί με 290 πόντους και έτσι όποιος τερματίσει σε καλύτερη θέση στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν την επόμενη εβδομάδα, σε αυτό του Άμπου Ντάμπι, θα πάρει τη δεύτερη θέση.