Επίσημο: Νέο Subaru Impreza με 185 ίππους

Σχετικά άρθρα

Η Subaru αποκάλυψε σήμερα τη νέα -έκτη- γενιά του Impreza, κατά την δημοσιογραφική ημέρα της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η κυκλοφορία του στην αγορά της Αμερικής θα ξεκινήσει μετά τα μέσα του ερχόμενου έτους, με την ιαπωνική εταιρία να καταργεί τη sedan έκδοση στη νέα γενιά του μοντέλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο Impreza μοιράζεται πολλά κοινά με το Crosstrek. Το εμπρός μέρος και η συνολική σχεδίαση θυμίζουν πολύ το crossover της Subaru με την εξαγωνική μάσκα, τη διακοσμητική μπάρα που συνδέει τους προβολείς και τη σιλουέτα του. To μήκος του αγγίζει τα 4.475 χλστ., το πλάτος του τα 1.780 χλστ., και το ύψος τα 1.481 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται σε 2.670 χλστ.

Μηχανικά, το νέο Impreza είναι διαθέσιμο με δύο τετρακύλινδρους boxer ατμοσφαιρικούς κινητήρες, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ηλεκτρική υποβοήθηση. Στη βάση υπάρχει ο 2,0-λιτρος κινητήρας απόδοσης 154 ίππων και 197 Nm ροπής, ενώ στην κορυφή -και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση RS, που επιστρέφει στη γκάμα του Impreza από το 2005- υπάρχει ένας 2,5 λίτρων απόδοσης 185 ίππων και 241 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, με το σύστημα συμμετρικής τετρακίνησης της Subaru και με το στάνταρ -σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού- αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT κιβώτιο. Οι εκδόσεις Sport και RS διαθέτουν “χειροκίνητη” λειτουργία με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, που αλλάζουν τις οκτώ προκαθορισμένες σχέσεις. Επιπλέον, το σύστημα μετάδοσης έχει τροποποιηθεί ελαφρώς για μειωμένους κραδασμούς και θόρυβο.

Το νέο Impreza βασίζεται σε μια ενημερωμένη έκδοση της Subaru Global Platform πλατφόρμας του προκατόχου του, η οποία έχει 10% υψηλότερη στρεπτική ακαμψία. Η κατασκευή του εσωτερικού πλαισίου και η πρόσθετη δομική κόλλα συμβάλλουν στην καλύτερη ακαμψία του αμαξώματος και στο μικρότερο βάρος. Αυτές οι αναβαθμίσεις προσφέρουν βελτιωμένη δυναμική απόδοση, πιο ομαλή οδήγηση και πιο αθόρυβη καμπίνα.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί, υιοθετώντας τη μεγάλη -κάθετα τοποθετημένη- οθόνη αφής για το infotainment, με διαγώνιο 11,6 ίντσες. Τα φυσικά χειριστήρια κλιματισμού έχουν αντικατασταθεί και είναι πλέον ενσωματωμένα στην οθόνη αφής. Ωστόσο, δεν υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, διατηρώντας τον παλιό με αναλογικούς δείκτες.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Subaru πρόσθεσε τη νέα γενιά του συστήματος EyeSight με ευρυγώνια κάμερα και βελτιωμένο λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...