Επίσημο: Ο Nico Hulkenberg στη Haas

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα της Haas F1 ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Nico Hulkenberg θα οδηγήσει για λογαριασμό της το, έχοντας δίπλα του τον Kevin Magnussen.

Ο 35χρονος Γερμανός επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από δύο χρόνια απουσίας, μετρώντας στο βιογραφικό του 181 εκκινήσεις στη Formula 1, ενώ έχει κερδίσει και τις 24 ώρες του Le Mans το 2015 με την Porsche.

Στα δύο χρόνια απουσίας του από την αγωνιστική δράση, ο Hulkenberg είχε ενεργή συμμετοχή στη Formula 1 στον ρόλο του εφεδρικού οδηγού της Aston Martin F1, αντικαθιστώντας τον Sebastian Vettel στο Grand Prix του Μπαχρέιν και στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Από το 2010, ο Hulkenberg έχει αγωνιστεί για τις Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point και Aston Martin, έχοντας συγκεντρώσει 521 βαθμούς, μια pole position (Βραζιλία 2010), δύο ταχύτερους γύρους, ενώ ο καλύτερος τερματισμός του σε GP είναι η 4η θέση (τρεις φορές), και στο πρωτάθλημα οδηγών η 7η θέση, το 2018 όταν έτρεχε για τη Renault.

Ο Hulkenberg θα ξεκινήσει να εργάζεται για την Haas την Τρίτη 22 Νοεμβρίου συμμετέχοντας στις δοκιμές μετά την αυλαία της τρέχουσας σεζόν, που θα γίνουν στην πίστα της Yas Marina στο στο Άμπου Ντάμπι. Ο Hulkenberg θα οδηγήσει την VF-22, και θα μοιραστεί το φετινό μονοθέσιο της ομάδας με τον οδηγό δοκιμών και εφεδρικό, Pietro Fittipaldi.

Από την πλευρά του, ο Mick Schumacher ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη, με την ανακοίνωση του να αναφέρει:

Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας με την Haas F1 Team. Δεν θέλω να κρύψω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος με την απόφαση να μην ανανεώσουμε το συμβόλαιό μας. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη Haas F1 όσο και τη Ferrari που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία.

Αυτά τα χρόνια με βοήθησαν να ωριμάσω τόσο τεχνικά όσο και προσωπικά. Και ειδικά όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, συνειδητοποίησα πόσο αγαπώ αυτό το άθλημα. Ήταν μερικές φορές ανώμαλη η διαδρομή, αλλά βελτιωνόμουν σταθερά, έμαθα πολλά και τώρα ξέρω σίγουρα ότι αξίζω μια θέση στη Formula 1.

Το θέμα κάθε άλλο παρά κλειστό είναι για μένα. Οι δυσκολίες σε κάνουν μόνο πιο δυνατό. Η φωτιά μου καίει για τη Formula 1 και θα παλέψω σκληρά για να επιστρέψω στο αρχικό grid.

Ο Gunther Steiner δήλωσε πως ακόμη και την pole position στο GP της Βραζιλίας να είχε πάρει τη περασμένη εβδομάδα ο Mick Schumacher, δεν θα βοηθούσε να σώσει τη θέση του για το 2023, λέγοντας πως μια σειρά ατυχημάτων του Schumacher μέσα στη χρονιά να μην βοήθησαν τον Γερμανό να παραμείνει στην ομάδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...