Στις αρχές του καλοκαιριού η Honda και η Sony ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας -το όνομα της οποίας είναι Sony Honda Mobility Inc- με έδρα το Τόκιο, και σήμερα ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρίας Izumi Kawanishi, δήλωσε στους Financial Times ότι είναι τεχνολογικά εφικτό να ενσωματωθούν οι δυνατότητες του PlayStation 5 στο αυτοκίνητο που ετοιμάζει, τονίζοντας πως:

Η Sony διαθέτει περιεχόμενο, υπηρεσίες και τεχνολογίες ψυχαγωγίας που συγκινούν τους ανθρώπους. Προσαρμόζουμε αυτά τα στοιχεία στην κινητικότητα και αυτή είναι η δύναμή μας έναντι της Tesla.

Η Sony-Honda ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου της μοντέλου, τα οποία θα γίνουν στις 4 Ιανουαρίου του 2023, στο Λας Βέγκας λίγο πριν από τη Consumer Electronics Show (CES).

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Sony Honda Mobility, οι προπαραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο θα ανοίξουν το πρώτο εξάμηνο του 2025 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του ίδιου έτους. Μετά την κυκλοφορία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

Να θυμίσω ότι κάθε μία από τις Sony και Honda κατέχει από 50% της νέας εταιρείας, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μοιραστούν και οι ανώτατες διοικητικές θέσεις. Το στέλεχος της Honda, Yasuhide Mizuno, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το στέλεχος της Sony, Izumi Kawanishi, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του διευθυντή επιχειρήσεων.