Τεχνολογικά εφικτή η ενσωμάτωση του PlayStation 5 στο αυτοκίνητο της Sony-Honda

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του καλοκαιριού η Honda και η Sony ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας -το όνομα της οποίας είναι Sony Honda Mobility Inc- με έδρα το Τόκιο, και σήμερα ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρίας Izumi Kawanishi, δήλωσε στους Financial Times ότι είναι τεχνολογικά εφικτό να ενσωματωθούν οι δυνατότητες του PlayStation 5 στο αυτοκίνητο που ετοιμάζει, τονίζοντας πως:

Η Sony διαθέτει περιεχόμενο, υπηρεσίες και τεχνολογίες ψυχαγωγίας που συγκινούν τους ανθρώπους. Προσαρμόζουμε αυτά τα στοιχεία στην κινητικότητα και αυτή είναι η δύναμή μας έναντι της Tesla.

Η Sony-Honda ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου της μοντέλου, τα οποία θα γίνουν στις 4 Ιανουαρίου του 2023, στο Λας Βέγκας λίγο πριν από τη Consumer Electronics Show (CES).

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Sony Honda Mobility, οι προπαραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο θα ανοίξουν το πρώτο εξάμηνο του 2025 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του ίδιου έτους. Μετά την κυκλοφορία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

Να θυμίσω ότι κάθε μία από τις Sony και Honda κατέχει από 50% της νέας εταιρείας, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα μοιραστούν και οι ανώτατες διοικητικές θέσεις. Το στέλεχος της Honda, Yasuhide Mizuno, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το στέλεχος της Sony, Izumi Kawanishi, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του διευθυντή επιχειρήσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...