Το πρώτο μοντέλο της Moskvich είναι ένα rebadged κινέζικο της JAC

Σχετικά άρθρα

Μετά από μια παύση δύο δεκαετιών η Moskvich έκανε σήμερα γνωστό ότι η παραγωγή αυτοκινήτων στο πρώην εργοστάσιο της Renault, λίγο έξω από τη Μόσχα, θα ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο, με την Kamaz, τεχνολογικό συνεργάτη του εργοστασίου, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Τα πρώτα αυτοκίνητα της Moskvich θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2022.

Ωστόσο, το πρώτο μοντέλο της ρωσικής εταιρίας δεν μοιάζει σε τίποτα με το κλασικό της σοβιετικής εποχής, καθώς πρόκειται για ένα rebadged κινέζικο αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, το Moskvich 3 είναι ένα βενζινοκίνητο SUV με μυώδη εμφάνιση, ζάντες αλουμινίου, LED φωτιστικά σώματα και μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, καθώς πρόκειται για το Sehol X4 της κινεζικής JAC, γνωστό και ως JAC JS4.

Η ρωσική εταιρία αναφέρει ότι μόλις 600 οχήματα θα παραχθούν μέχρι το τέλος του 2022 και όπως είναι αυτονόητο είναι απίθανο να αλλάξει τη ζοφερή προοπτική για την ρωσικής αγοράς, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις εκτιμάται ότι θα είναι λιγότερες από 1 εκατομμύριο για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παράγει 100.000 οχήματα Moskvich ετησίως, μερικά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, με τα ανταλλακτικά να έρχονται από την Κίνα. Να θυμίσω ότι η Renault αποχώρησε από την ρωσική αγορά πριν έξι μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...