Στο χαρτονόμισμα των 500 ριέλ της Καμπότζης κρύβεται ένα Nissan Juke

Σχετικά άρθρα

Συνήθως τα χαρτονομίσματα απεικονίζουν μια σημαντική προσωπικότητα ή/και ένα σημείο ιστορικής σημασίας της χώρας, ενώ έχουν υπάρξει ολόκληρες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που βασίστηκαν σε συνωμοσίες γύρω από τις εικόνες στα χαρτονομίσματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες δεν έχουν τέτοιους μυστικούς συμβολισμούς στα λεφτά τους. Κοιτάζοντας προσεκτικά ένα νόμισμα των 500 ριέλ της Καμπότζης, από την εμπρός πλευρά του βρίσκεται το πορτρέτο του Norodom Sihamoni, ο οποίος είναι ο βασιλιάς της Καμπότζης, ακολουθούμενος από το άγαλμα του επτακέφαλου φιδιού στο Angkor Wat και τους βασιλικούς βραχίονες της Καμπότζης.

Στο πίσω μέρος του χαρτονομίσματος των 500 ριέλ βλέπουμε στο αριστερά μέρος του τη γέφυρα Neak Loeung, στο κέντρο τη γέφυρα Kizuna πάνω από τον ποταμό Μεκόνγκ και ένα μνημείο για τη γέφυρα Tsubasa, που χρηματοδοτήθηκε από την Ιαπωνία. Στο βάθος είναι μια από τις σκηνές σκαλισμένες σε πέτρα που βρέθηκαν στο Bayon (ναός Χμερ Βουδιστής/Ινδουιστικός ναός στο Angkor). Το χαρτονόμισμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2014, είναι σε χρώμα ροζ και γκρι, ενώ γράμματα του είναι στη γλώσσα Χμερ.

Ωστόσο, αν παρατηρήσεις πιο προσεκτικά το χαρτονόμισμα, θα παρατηρήσεις πάνω στη γέφυρα Kizuna το περίγραμμα ενός αυτοκινήτου, που δεν είναι άλλο από το Nissan Juke πρώτης γενιάς, ενώ διακρίνεται και ένα sedan που εκτιμώ ότι είναι ένα Toyota Camry.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ριέλ της Καμπότζης αντιστοιχεί σε 0,00023 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα 500 ριέλ είναι 0,12 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...