Η General Motors ξεκίνησε τη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, το “Ultium Charge 360” όπως το ονομάζει, με το δίκτυο να αναπτύσσεται σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους της και με τον πάροχο σταθμών φόρτισης FLO.

Στόχος είναι να εγκατασταθούν 40.000 φορτιστές επιπέδου 2, απόδοσης 19,2 kW, σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με την GM να τονίζει πως ήδη σχεδόν 1.000 αντιπρόσωποι της έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν μαζί της για την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης.

Η General Motors βλέπει πως έως το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της θα γίνουν κερδοφόρα, χρονιά που στοχεύει να πουλήσει 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τα έσοδα από τη πώληση αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων να ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της η Mary Barra, η CEO της General Motors εξέφρασε τη πεποίθηση ότι η εταιρία της σύντομα θα είναι σε θέση να νικήσει την Tesla, πουλώντας περισσότερα αυτοκίνητα ετησίως από την εταιρία του Elon Musk.

Για να φτάσεις πραγματικά στο 30, 40, 50% των ηλεκτρικών που πωλούνται, πρέπει να απευθυνθείς σε άτομα που βρίσκονται σε αυτό το εύρος τιμών από 30.000 έως 35.000 δολάρια.

Πέρυσι η GM πούλησε μόλις 25.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, λιγότερο από το 1/10 που πούλησε η Tesla, η οποία πούλησε περίπου 352.000 αυτοκίνητα στη περιοχή.

Η GM έχει στόχο να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα έως το 2035, ενώ θέλει να κάνει τα Camaro και Escalade υπο-brand, πουλώντας διάφορα μοντέλα κάτω από την ομπρέλα τους.