Η Genesis έκανε σήμερα γνωστό ότι στο ModelYear 2023 του GV60 θα προστεθεί η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, την οποία ονομάζει Face Connect.

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover, που βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα της Hyundai και στην ουσία πρόκειται για το “αδερφό” μοντέλο των Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, είναι το πρώτο μοντέλο της premium κορεάτικης εταιρίας που διατίθεται με το Face Connect, με την τεχνολογία να είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Ευρώπης, τουλάχιστον αρχικά.

Σταδιακά, το σύστημα θα γίνει διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα και όπως υποδηλώνει το όνομα του, το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα ανίχνευσης προσώπου που επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, χωρίς τη χρήση έξυπνου κλειδιού.

Το Face Connect της νοτιοκορεάτικης εταιρίας διαθέτει κάμερα Near Infra-Red (NIR) στη μεσαία κολώνα, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες φωτισμού και φυσικά σε απόλυτο σκοτάδι. Το σύστημα μπορεί να καταχωρήσει έως δύο πρόσωπα, με κάθε ένα να αποθηκεύεται σε μεμονωμένο προφίλ, όπου το αυτοκίνητο θα προσαρμόζει αυτόματα όλες τις παραμέτρους (θέση καθίσματος, τιμονιού, καθρεφτών, ρυθμίσεις του infotainment κλπ.) στον εκάστοτε χρήστη του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το Face Connect θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αφήνουν το έξυπνο κλειδί στο αυτοκίνητο, να το κλειδώνουν χρησιμοποιώντας το σύστημα αναγνώρισης προσώπου και να μην ανησυχούν να έχουν μαζί τους το κλειδί, που μπορεί να το χάσουν/ξεχάσουν κάπου.

Η τεχνολογία Face Connect λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint Authentication System), που έχει ήδη εισαχθεί από τη Genesis. Έτσι, ενώ το αυτοκίνητο θα ξεκλειδώνει/κλειδώνει με το πρόσωπο, ο οδηγός θα πρέπει να σαρώνει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να εκκινήσει το αυτοκίνητο.

Η Genesis αναφέρει ότι αντικατέστησε την πρόσβαση με κωδικό PIN και πλέον χρησιμοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων για διάφορα πράγματα, όπως πληρωμές εντός οχήματος και ενεργοποίηση της λειτουργίας Valet παρκαρίσματος.

Κλείνοντας, η Genesis αναβάθμισε την over-the-air τεχνολογία ενημέρωσης λογισμικού, η οποία προηγουμένως περιοριζόταν σε λειτουργίες του infotainment, όπως η πλοήγηση, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το head-up display. Πλέον, το σύστημα μπορεί να αναβαθμίσει/ενημερώσει κύρια μέρη του αυτοκινήτου, όπως τον κεντρικό έλεγχο του οχήματος, την ανάρτηση, τα φρένα, το τιμόνι και τους αερόσακους.