Ο εκδιωγμένος από τη VW, Herbert Diess, γίνεται επικεφαλής της Infineon

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του καλοκαιριού, ο Herbert Diess αποχώρησε από το VW Group, για να αναλάβει τα καθήκοντα του ο CEO της Porsche, Oliver Blume. Ωστόσο, ο 64χρονος Diess δεν έμεινε για πολύ εκτός του κλάδου, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι γίνεται ο νέος πρόεδρος της Infineon. Η τελευταία ιδρύθηκε το 1999 και είναι μια γερμανική εταιρία κατασκευής ημιαγωγών, απασχολώντας περίπου 50.000 άτομα.

Ο Diess θα αναλάβει τα ηνία της γερμανικής εταιρείας τον ερχόμενο Φεβρουάριο από τον Wolfgang Eder, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη θητεία του Diess στην Infineon. Για μια περίοδο κατά τη διάρκεια των επτά ετών του στη Volkswagen, τέσσερα από τα οποία πέρασε ως CEO της, ο Diess είχε θέση στο εποπτικό συμβούλιο της Infineon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stellantis ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για αγορά τσιπ αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Infineon για τις διάφορες μάρκες της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...