Μετά την αποχώρηση του από την εργοστασιακή ομάδα της Hyundai, ο Oliver Solberg “έπεσε” κατηγορία, καθώς την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με το Skoda Fabia RS Rally2 στην κατηγορία WRC2, για λογαριασμό της ομάδας Toksport. Μοναδικός στόχος του 21χρονου Σουηδού είναι η κατάκτηση του τίτλου και η επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία του WRC.

Ο Solberg θα κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στις 19-22 Ιανουαρίου και πριν λίγες ημέρες είχε την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του Fabia RS Rally2, κάνοντας δοκιμές στη Γαλλία.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών, ο Solberg δήλωσε:

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για την επόμενη σεζόν. Η συνεργασία με την Toksport, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Όλοι γνωρίζουν πόσο ανταγωνιστική είναι η κατηγορία WRC2 και είναι φανταστικό να είμαστε εκεί και να παλεύουμε με τόσους πολλούς σπουδαίους οδηγούς και αυτοκίνητα.

Το νέο Fabia RS Rally2 είναι το αυτοκίνητο για το οποίο μιλούσαν όλοι. Το δοκίμασα για πρώτη φορά στη Γαλλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και εντυπωσιάστηκα πραγματικά. Κατάφερα από νωρίς να νιώσω άνετα με το αυτοκίνητο. Όλοι στην ομάδα της Toksport είναι επαγγελματίες, στην ουσία είναι σαν να βρίσκεσαι σε εργοστασιακή ομάδα.