Η Tesla επαναφέρει το στρογγυλό τιμόνι στα Model S και X

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο χρόνια η Tesla παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις των Model S και Model X, με τις μεγαλύτερες αλλαγές τους να εντοπίζονται στο νέο τους εσωτερικό.

Σε αυτό υπάρχει το νέο “κομμένο” τιμόνι (yoke) παρόμοιο με αυτό του νέου Roadster και νέα οθόνη αφής 17″ στο κέντρο του ταμπλό που πλέον έχει οριζόντια και όχι κάθετη διάταξη.

Παρότι καθόλα νόμιμο, το yoke προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις από κοινό και ειδικό τύπο, με την Tesla να υπεραμύνεται της επιλογής της και τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Elon Musk να δηλώνει ανένδοτος ότι το yoke “ήρθε για να μείνει”.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι η Tesla κάνει πίσω σε αυτήν την τοποθέτηση της, καθώς δίνει πλέον την επιλογή στους πελάτες της να επιλέξουν κατά την αγορά των Model S και Model X αν τα αυτοκίνητα τους θέλουν να εξοπλίζονται με κανονικό στρογγυλό τιμόνι ή με το yoke, χωρίς να υπάρχει χρέωση για όποια επιλογή.

Επιπλέον, η Tesla δίνει την επιλογή στους πελάτες που έχουν ήδη οχήματα με το yoke τιμόνι να το αντικαταστήσουν με κανονικό, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό 700 δολάρια. Το νέο στρογγυλό τιμόνι των Model S και Model X διαθέτει όλες τις λειτουργίες αφής και τα χαρακτηριστικά του yoke.

Πέρα από την επιστροφή του τιμονιού, η Tesla συμπεριέλαβε μερικές μικρές και ανεπαίσθητες ενημερώσεις στα δύο μοντέλα της. Αρχικά, αυτά διαθέτουν πλέον λεκτικό σήμα “TESLA” στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών, σε αντίθεση με το παραδοσιακό λογότυπο της Tesla. Επιπλέον, οι κόκκινες δαγκάνες φρένων επιστρέφουν σαν επιλογή, με το Model S Plaid να διαθέτει πλέον καλύτερα φρένα με υψηλότερη θερμική ικανότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...