Μια ακόμα teaser φωτογραφία για το CX-90, έδωσε στη δημοσιότητα η Mazda, δύο εβδομάδες πριν τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου στις 31 του μηνός. Το μεγάλο SUV θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ και θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, προσφέροντας 7θέσια διάταξη.

Το CX-90 βασίζεται στη νέα πισωκίνητη Large Architecture πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει και το σύστημα τετρακίνησης i-Activ, και μηχανικά κάτω από το καπό θα υπάρχει ο πρώτος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που φέρει την υπογραφή της ιαπωνικής εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Mazda αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με έναν 3,3-λίτρων turbo βενζινοκινητήρα, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Ωστόσο, θα υπάρχει επιλογή και ενός plug-in υβριδικού συνόλου. Αυτό θα συνδυάζει τον 2,5-λίτρων Skyactiv-G κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 192 ίππων με 261 Nm ροπής, με έναν έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW (136 ίππων) και 250 Nm ροπής.

Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 327 άλογα με 500 Nm ροπής, με την μπαταρία χωρητικότητας 17,8 kWh να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 63 χλμ, με ταχύτητες έως και 100 χλμ/ώρα.

Το CX-90 θα αποτελέσει τη νεότερη ναυαρχίδα της εταιρείας, με φαρδύτερες, μεγαλύτερες και πιο επιθετικές αναλογίες από οποιοδήποτε τρέχον μοντέλο της. Σχεδιαστικά, το CX-90 θα συνεχίζει να φέρει την Kodo Design φιλοσοφία της Mazda.