Η Ford εξετάζει την πώληση εργοστασίου της στη Γερμανία στην BYD

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο καλοκαίρι η Ford ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το 2025 θα ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της η τρέχουσα γενιά του Focus. Χωρίς να έχει προγραμματίσει κάποιο άμεσο αντικαταστάτη του, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια πλησιάζει το τέλος του Focus, με τη Ford να καταργεί ένα ακόμα θρυλικό μοντέλο της.

Το Focus παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Saarlouis της Γερμανίας, με τον επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley, να αναφέρει σε παλιότερη δήλωση του ότι το μέλλον του εργοστασίου του είναι αβέβαιο, καθώς η εταιρία δεν έχει βρει λύση για να διατηρήσει το εργοστάσιο σε λειτουργία μετά τον τερματισμό της παραγωγής του αυτοκινήτου, λέγοντας:

Αναζητούμε άλλες εναλλακτικές ευκαιρίες για την παραγωγή οχημάτων στο Saarlouis, συμπεριλαμβανομένης της [πώλησης] σε άλλους κατασκευαστές. Δεν έχουμε στον κύκλο προγραμματισμού μας ένα επιπλέον μοντέλο που θα παράγεται στο Saarlouis.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, μια ομάδα κορυφαίων αξιωματούχων της Ford θα ταξιδέψει στη Κίνα αυτόν τον μήνα για να συζητήσει τους όρους μιας πιθανής πώλησης του εργοστασίου στην κινέζικη BYD. Ακόμα είναι νωρίς για να επιβεβαιωθεί μια τέτοια συναλλαγή, καθώς επίσης και το ποσό που ζητά η Ford για το εργοστάσιο.

Διάβασε ακόμα

Η κινέζικη BYD έρχεται στην Ευρώπη

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford θα προχωρήσει σε 3.200 απολύσεις στη Γερμανία, όπως γνωστοποίησε το γερμανικό συνδικάτο IG Metal, λέγοντας πως η εταιρεία θέλει να καταργήσει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη προϊόντων και έως και 700 σε διοικητικούς ρόλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η βιετναμέζικη VinFast ετοιμάζεται για την Ευρώπη

Μετά το λανσάρισμα της στην αγορά της Αμερικής, η VinFast ετοιμάζεται να κάνει διαθέσιμα τα αυτοκίνητα της και στην ευρωπαϊκή αγορά, θέλοντας να πουλήσει...

Το Xpeng X9 είναι ένα ηλεκτρικό βαν με έως 503 άλογα

Η κινέζικη Xpeng βγάζει στην αγορά το X9, ένα ηλεκτρικό βαν που προσφέρεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με την πρώτη έκδοση να αποδίδει...

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi έχει κάτι από Ferrari

Μέσα στο προσεχές φθινόπωρο η Xiaomi θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πιθανότατα την ίδια ημέρα παρουσίασης του νέου smartphone-ναυαρχίδα της και διέρρευσε...