Ford και LG κατασκευάζουν εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στη Τουρκία

Σχετικά άρθρα

Η Ford, η LG Energy Solution και η Koc Holding υπέγραψαν σήμερα ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για το σχηματισμό μιας νέας κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο θα βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στη βιομηχανική ζώνη στο Baskent. Οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου θα ξεκινήσουν εντός του έτους και όταν αυτό είναι έτοιμο το 2026 θα έχει αρχική ετήσια παραγωγική ικανότητα τουλάχιστον 25 GWh, με στόχο αυτή να αυξηθεί στις 45 GWh ετησίως.

Η Ford συνεχίζει να ενισχύει τα σχέδιά της για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς κλιμακώνουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Εκπληρώνουμε τη δέσμευση να παράγουμε μπαταρίες στην ίδια περιοχή όπου κατασκευάζουμε ηλεκτρικά οχήματα. Η ίδρυση της νέας κοινοπραξίας με την LGES και την Koc Holding θα θέσει μια γερή βάση που είναι θεμελιώδης για την οικοδόμηση ενός ακμάζοντος μέλλοντος ηλεκτρικών οχημάτων για τη Ford στην Ευρώπη,

δήλωσε η Lisa Drake, αντιπρόεδρος της Ford EV Industrialization.

Μέχρι το 2035, η Ford στην Ευρώπη θα προσφέρει μονάχα αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα. Η Ford θα κατασκευάσει το νέο Transit Custom για την ευρωπαϊκή αγορά στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών παραλλαγών του, μαζί με την έκδοση με κινητήρα πετρελαίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα