Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, ανοίγει τις πύλες της στις 18 Απριλίου και εκεί θα δούμε πολλά νέα -ηλεκτρικά, κυρίως- μοντέλα. Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει από το Κινέζικο Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT) δύο μοντέλα της Nio, το ET5 Estate και το ανανεωμένο EC6.

Ωστόσο και η XPeng θα έχει παρουσία στην προαναφερθείσα έκθεση και σήμερα βλέπουμε το G6, ένα εντελώς νέο μοντέλο το οποίο θα τεθεί απέναντι από το Nio EC6, καθώς τα δύο αυτά αμιγώς ηλεκτρικά SUV έχουν παρόμοιες διαστάσεις και διαθέτουν coupe σχεδιασμό. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το ίδιο γραφείο της Κίνας, με το XPeng G6 να προσφέρεται σε δύο παραλλαγές.

Το βασικό μοντέλο θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, απόδοσης 296 ίππων (218 kW), με το τετρακίνητο μοντέλο να φέρει την ονομασία Performance και να κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα). Η συνδυασμένη ισχύ τους θα είναι 487 ίππους (358 kW), και παρότι δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο γρήγορα θα επιταχυνθούν οι δύο εκδόσεις, η τελική τους ταχύτητα θα περιορίζεται στα 202 χλμ/ώρα.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία του G6, αλλά η εταιρεία λέγεται ότι τις προμηθεύεται από την CALB και ότι θα είναι τεχνολογίας NMC (νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου) και LFP (σιδήρου φωσφορικού λιθίου). Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο Xpeng G9 διαθέτει επίσης μπαταρίες που παρέχονται από το CALB Group, χωρητικότητας 78,2 kWh και 98 kWh, οι μπαταρίες του G6 αναμένεται να είναι οι ίδιες.