Ο Fernando Alonso είναι πεπεισμένος πως η Mercedes θα είναι σύντομα σε θέση να κερδίζει τους αγώνες, ειδικά μετά τη 2η και 3η θέση που πήραν σήμερα οι George Russell και Lewis Hamilton, στις κατατακτήριες δοκιμές του GP της Αυστραλίας. Ο Alonso που θα ξεκινήσει από τη τέταρτη θέση αύριο, είπε μετά τις κατατακτήριες:

Αν διαβάσετε τα σχόλιά τους [Mercedes] σίγουρα φαίνεται ότι έχουν ένα αυτοκίνητο που είναι εκτός Q3. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό. Δεν είναι τόσο καλό το μονοθέσιο τους όσο της Red Bull, κανείς δεν έχει αυτή τη στιγμή ένα αυτοκίνητο κοντά στη Red Bull, αλλά γίνονται καλύτεροι και θα είναι υποψήφιοι για νίκες σύντομα. Το έκαναν πέρυσι και κέρδισαν έναν αγώνα μετά από μια πολύ κακή εκκίνηση, οπότε νομίζω ότι φέτος δείχνουν τις δυνατότητες που έχουν.

Ο Alonso δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι η Mercedes είναι πιο δυνατή στην πραγματικότητα από ό,τι παρουσιάσει η ομάδα, αφού την ίδια άποψη έχει και ο Carlos Sainz. Ο πιλότος της Ferrari είπε:

Νομίζω ότι είναι πολύ πιο γρήγοροι από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Νομίζω ότι ειδικά στον αγώνα στη Τζέντα, είχαν ρυθμό πολύ κοντά με τον ρυθμό του Fernando. Ο George και ο Lewis ήταν σταθεροί και εμείς δεν μπορούσαμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό μαζί τους. Έτσι αυτό το μονοθέσιο είναι γρήγορο.

Σαφώς δεν είναι τόσο γρήγορο όσο είναι η Red Bull, κανείς δεν είναι, αλλά αν συνδυάσεις τα σημερινά αποτελέσματα των κατατακτηρίων, μπορούμε να πούμε πως πραγματικά έχουν ένα πολύ δυνατό πακέτο.

Ο Alonso ελπίζει οι Mercedes να προσπεράσουν αύριο τον Verstappen στην αρχή του αγώνα, προκειμένου να μην έχουμε ένα ακόμη βαρετό Grand Prix.

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα για τον αγώνα, αφού χάσαμε το FP2. Και επίσης η θερμοκρασία, νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετική αύριο και τουλάχιστον υποτίθεται ότι θα έχει ήλιο.

Όσον αφορά τη στρατηγική και την προετοιμασία του αγώνα, νομίζω ότι κανείς δεν είναι πλήρως έτοιμος ακόμα, οπότε πιστεύω ότι αύριο είναι ένας αγώνας που θα ανακαλύψουμε ποιος έχει τον καλύτερο ρυθμό, ποιος κάνει τη καλύτερη διαχείριση [ελαστικών] και τέτοια πράγματα.

Ας δούμε, τουλάχιστον, αν η Mercedes μπορεί να κάνει καλή εκκίνηση και να σταματήσει τον Max με κάποιο τρόπο. Αν όχι, θα υπάρξει ένας βαρετός αγώνας γι ‘αυτόν.