ΗΠΑ: Πρόστιμο 363 εκατ. δολαρίων σε Stellantis και GM για μη τήρηση των προτύπων οικονομίας καυσίμου

Σχετικά άρθρα

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) επέβαλε πρόστιμο 363 εκατ. δολαρίων στην Stellantis και στη General Motors επειδή δεν πληρούσαν τα πρότυπα εταιρικής μέσης οικονομίας καυσίμου (CAFE) των ΗΠΑ.

Η Stellantis πλήρωσε 235,5 εκατ. δολάρια για αυτοκίνητα της παραγωγής 2018 και 2019, με την GM να πληρώσει 128,2 εκατ. δολάρια για μοντέλα της παραγωγής 2016 και 2017.

Σε ανακοίνωσή της η Stellantis, η εταιρία που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση της FCA και του Groupe PSA, είπε πως το πρόστιμο:

Αντανακλά τις προηγούμενες επιδόσεις που καταγράφηκαν πριν από τη σύσταση της Stellantis και δεν είναι ενδεικτική της κατεύθυνσης της εταιρείας. Η Stellantis επενδύει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σχετικού λογισμικού για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας επίθεσης προϊόντων που περιλαμβάνει την κυκλοφορία 25 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην αμερικάνικη αγορά έως το 2030.

Η εταιρία είχε πληρώσει προηγουμένως συνολικά 156,6 εκατομμύρια δολάρια σε αντίστοιχες ποινές για τα μοντέλα 2016 και 2017.

Το πρόστιμο για την εταιρική μέση οικονομία καυσίμου για τα μοντέλα παραγωγής 2019 έως 2021 είναι 14 δολάρια για κάθε 0,1 μίλι ανά γαλόνι από την επιτρεπόμενη τιμή, και αυτό πολλαπλασιάζεται με το ποσό των οχημάτων που πούλησε η εταιρεία. Το πρόστιμο αυξάνεται στα 15 δολάρια για τα μοντέλα παραγωγής 2022.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν επίσης τους δύο χειρότερους πραγματικούς μέσους όρους οικονομίας καυσίμου το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

ΗΠΑ: Ιστορική απεργία των εργαζομένων των GM, Ford και Stellantis

Το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσε πως ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 15...

Stellantis. Τα αυτοκίνητα εσωτ. καύσης θα κυκλοφορούν μέχρι το 2050. Θέλει να μειώσει στο μισό το βάρος των μπαταριών

Kαθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες βαδίζουν προς ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Stellantis, Christian Mueller, σημειώνει ότι πολλά από τα τρέχοντα αυτοκίνητα με...

Ανακαλούνται 1.048.003 αυτοκίνητα των Peugeot, Opel, DS και Citroen

Η Stellantis ανακοίνωσε πως ανακαλεί 1.048.003 αυτοκίνητα των Peugeot, Opel, DS και Citroen εξαιτίας ενός σφάλματος στο λογισμικό της μονάδας ελέγχου του κινητήρα. Το σφάλμα...