MB&F HM8 Mark 2. Ρολόι αξίας 75.000 ευρώ, με επιρροές από την Porsche 918 Spyder

Σχετικά άρθρα

Η σχέση των αυτοκινήτων και των ρολογιών κρατά εδώ και πολλά χρόνια και η ελβετική ωρολογοποιία MB&F, που ιδρύθηκε από τον Maximilian Busser τον Ιούλιο του 2005 παρουσίασε το HM8 Mark 2.

Ο Busser πάντα ονειρευόταν να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων και παρότι η καριέρα του πήρε διαφορετική πορεία, αυτός αντλεί κατά καιρούς έμπνευση από τον σχεδιασμό πολλών αυτοκινήτων για τα ρολόγια που δημιουργεί.

Το ιδιαίτερο αυτό ρολόι από πλευράς σχεδιασμού, αντλεί έμπνευση από την Porsche 918 Spyder, ενώ έχει επιρροές από την double bubble οροφή των μοντέλων της Zagato.

Έχει κρύσταλλο από ζαφείρι, με τον μηχανισμό του να αποτελεί από 247 εξαρτήματα, να έχει 30 κοσμήματα και να προέρχεται από την Girard-Perregaux. Προσφέρει αυτονομία 42 ωρών με την κάσα να είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ένα σύνθετο υλικό που η εταιρία το ονομάζει CarbonMacrolon.

Έχει μήκος 47 χιλιοστά, πλάτος 41,5 χιλιοστά, πάχος 19 χιλιοστά και κοστίζει 73.000 ελβετικά φράγκα (74.780 ευρώ). Βγαίνει σε λευκό και πράσινο χρώμα. Μάλιστα μόλις 33 πράσινα θα κατασκευάσει η εταιρία, κάτι που τα καθιστά αμέσως άκρως συλλεκτικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...