Το τέλος του σβησίματος των κλήσεων φέρνει το online σύστημα

Σχετικά άρθρα

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταγραφής μιας κλήσης από την τροχαία έχει ως αποτέλεσμα να φέρει το τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις.

Όλες οι παραβάσεις θα καταγράφονται ψηφιακά και την ώρα που θα “κόβεται” η κλήση θα στέλνεται σε ειδική πλατφόρμα όπου δεν μπορεί κάποιος να κάνει παρεμβάσεις.

Ο οδηγός βεβαίως θα συνεχίσει να ενημερώνεται με τη γνωστή κλήση, με το online σύστημα να “χρεώνει” τον ιδιοκτήτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο που κατέχει το αυτοκίνητο, όπως αυτό φαίνεται μέσω του gov.gr.

Βεβαίως μπορεί ο καθένας να αμφισβητήσει την παράβαση και να καταθέσει ένσταση. Όπως αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στην παράγραφο 2 του Άρθρου 104, ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας 3 ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης στην Αρχή, στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του. Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.

Ο αρμόδιος της υπηρεσίας θα εξετάσει την ένσταση και θα λάβει τις αποφάσεις του, τις οποίες και προφανώς θα σου αναφέρει. Το χρηματικό πρόστιμο, δύσκολα θα το αποφύγεις, αλλά αν σου έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή την άδεια ικανότητας οδήγηση, τότε υπάρχει μια περίπτωση να τα παραλάβεις νωρίτερα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχεις εξοφλήσει το ποσό του προστίμου και να έχεις αιτιολογήσει τεκμηριωμένα τον λόγο της ένστασης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...