Το Renault 5 συνεχίζει τις δοκιμές

Σχετικά άρθρα

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού Renault 5, με τα μουλάρια να είναι καμουφλαρισμένα, ενώ παράλληλα η γαλλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την προπαραγωγή του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο παραγωγής δεν διαφέρει σημαντικά από το πρωτότυπο, έχοντας κανονικές χειρολαβές και πλαϊνούς καθρέπτες αντί για κάμερες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2024 και θα βασίζεται στην CMF-B EV πλατφόρμα της συμμαχίας Renault Nissan Mitsubishi (CMF τα αρχικά των λέξεων Common Module Family, B για το B-segment και EV για ηλεκτρικά οχήματα), με το 70% των εξαρτημάτων του να προέρχεται από τα Clio/Captur.

Σύμφωνα με τη Renault, με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κόστος παραγωγής του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου κατά 30% σε σύγκριση με το Zoe, με το τελευταίο να καταργείται όταν έρθει το 5. Η μπαταρία του Zoe αποτελούνταν από δώδεκα μονάδες, ενώ στο 5 θα υπάρχουν μόλις τέσσερις μονάδες μεγαλύτερες σε μέγεθος και τοποθετημένες σε ένα επίπεδο, μειώνοντας έτσι το βάρος κατά 15 κιλά.

Η μπαταρία του 5 θα είναι αρχιτεκτονικής 400V, θα διαθέτει υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και θα είναι καλύτερα ενσωματωμένη στην πλατφόρμα του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση της ακαμψία του. Έτσι, το στιβαρό πλαίσιο θα συνεισφέρει στη καλύτερη ποιότητα κύλισης, μειώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και σκληρότητας (NVH).

Συνεχίζοντας, η Renault δεν έκανε γνωστή την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και θα προέρχεται από το Megane E-Tech Electric.

Τέλος, το αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 θα διαθέτει στον πίσω άξονα ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, κάτι σπάνιο για το Β-segment, με την Alpine να έχει επιβεβαιώνει ότι θα ετοιμάσει μια σπορ έκδοση του R5, μετατρέποντας το σε ηλεκτρικό hot hatch.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Nissan Leaf θα είναι SUV, το 2025 στην αγορά

Μετά από δύο γενιές ως hatchback, η Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf που θα έχει SUV χαρακτηριστικά και θα διαθέτει τους ηλεκτροκινητήρες και τις...

Tesla Cybertruck UP Invincible by Unplugged Performance

Η Unplugged Performance έγινε από τους πρώτους βελτιωτικούς οίκους που παρουσιάζει την πρότασή της για το Tesla Cybertruck. Η σειρά των αξεσουάρ ονομάζεται Up Invincible...

Επίσημο: Toyota Urban SUV Concept για την Ευρώπη, στην αγορά το 1ο εξάμηνο του 2024

Στην Ευρώπη, το εξηλεκρισμένο μείγμα της Toyota βρίσκεται ήδη στο 71% και αναμένεται να αυξηθεί στο 75% το 2024, και αυτό θα επεκταθεί περαιτέρω,...