Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Carlos Ghosn

Σχετικά άρθρα

Φιλοδοξία, χρήμα, δόξα. Ένας CEO που έγινε φυγάς. Στις 25 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ το ντοκιμαντέρ “Wanted: The Escape of Carlos Ghosn”, που περιγράφει την ιστορία του Carlos Ghosn, από το πως βρέθηκε στην Nissan, πως έσωσε την Renault, πως ήταν από τους πιο πετυχημένους manager του κόσμου, από το πως συνελήφθη και το πως απέδρασε από την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ εξιστορούνται ιστορίες και δηλώσεις τόσο από την προ σύλληψης ζωή του, όσο και από τον κινηματογραφικό τρόπο που κατάφερε ο Carlos Ghosn να αποδράσει από την Ιαπωνία.

Ο Ghosn μιλά στο ντοκιμαντέρ, επαναλαμβάνοντας την αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως θύμα πλεκτάνης που εξυφάνθηκε στους κόλπους της Nissan, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους μία σειρά κορυφαίων στελεχών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επειδή η Nissan δεν ήθελε τη συγχώνευση με τη Renault που προωθούσε ο Ghosn.

Επίσης στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Michael Taylor και ο γιος του Peter που βοήθησαν στην φυγή του Ghosn από την Ιαπωνία, αλλά τιμωρήθηκαν από ιαπωνικό δικαστήριο με ποινή φυλάκισης 2 ετών για τον Michael Taylor και 20 μηνών για τον Peter Taylor. Επίσης μιλά και ο πρώην στενός συνεργάτης του, ο Greg Kelly που και αυτός συνελήφθη από τις ιαπωνικές αρχές. Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τρία χρόνια αναστολή, που του επέτρεψε να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Ο Ghosn συνελήφθη πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 2018 και κατάφερε να δραπετεύσει από την Ιαπωνία στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, κρυμμένος μέσα σε ένα κουτί ειδικό για την μεταφορά ηχητικού εξοπλισμού. Από τότε διαμένει στον Λίβανο, όπου έχει υπηκοότητα. Η χώρα έλαβε ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για αυτόν στις 2 Ιανουαρίου 2020, αλλά δεν εκδίδει τους πολίτες της.

Τον περασμένο μήνα ο Ghosn μήνυσε την Nissan ζητώντας περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, κατηγορώντας την ιαπωνική εταιρία, δύο άλλες εταιρίες και 12 στελέχη της Nissan για συκοφαντική δυσφήμιση, κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων και άλλα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ghosn ζητά 558 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και νομικά κόστη, και 500 εκατομμύρια δολάρια για κατασταλτικά μέτρα εναντίον του.

Το ντοκιμαντέρ διαθέτει 4 επεισόδια και είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο Boundless που γράφτηκε από τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal, Nick Kostov και Sean McLain. Είναι εκτελεστική παραγωγή από τους James Gay-Rees (Amy), Paul Martin (Formula 1: Drive to Survive) και The Wall Street Journal Studios, και σκηνοθετείται από τον James Jones (Chernobyl: The Lost Tapes).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...