Ο Carlos Ghosn μηνύει τη Nissan και ζητά 1 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Carlos Ghosn, κατέθεσε αγωγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας στον Λίβανο ζητώντας περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, κατηγορώντας τη Nissan, δύο άλλες εταιρείες και 12 στελέχη της Nissan για συκοφαντική δυσφήμιση, κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων και άλλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ghosn ζητά 558 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και νομικά κόστη, και 500 εκατομμύρια δολάρια για κατασταλτικά μέτρα εναντίον του. Σε ανακοίνωση της, η νομική ομάδα του Ghosn δήλωσε για την αγωγή:

Οι σοβαρές και ευαίσθητες κατηγορίες [που διατυπώθηκαν στον Ghosn] θα μείνουν στο μυαλό των ανθρώπων για χρόνια. [Αυτός] θα υποφέρει από αυτά για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς έχουν επίμονες και μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και αν βασίζονται σε απλές υποψίες.

Ο Ghosn συνελήφθη πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου 2018 και κατάφερε να δραπετεύσει από την Ιαπωνία στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, κρυμμένος μέσα σε ένα κουτί ειδικό για την μεταφορά ηχητικού εξοπλισμού.

Από τότε μένει στον Λίβανο και σε δηλώσεις του υποστηρίζει την αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως θύμα πλεκτάνης που εξυφάνθηκε στους κόλπους της Nissan, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους μία σειρά κορυφαίων στελεχών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, επειδή η Nissan δεν ήθελε τη συγχώνευση με τη Renault που προωθούσε ο Ghosn.

Δεν μπορούν να επινοούν ένα ψέμα και να εξαπατούν και τελικά να τη γλυτώνουν. Αυτό είναι απλώς μια μικρή “απάντηση” στη ζημία που έκαναν. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να ξεχωρίσουν τα λάθη, διότι η ζημία είναι τόσο βαθιά – αυτό έχει στόχο να επιδιορθώσει μέρος της ζημίας που έχει συμβεί,

δήλωσε ο Ghosn που ανάμεσα στα άτομα που μήνησε είναι οι:

  • Hari Nada, υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan που θεωρείται ως ένας από τους βασικούς υποκινητές της συνωμοσίας για την απομάκρυνση του.
  • Hidetoshi Imazu και Hitoshi Kawaguchi, δύο ανώτερα στελέχη της Nissan με πρώιμη εμπλοκή στις ενέργειες της Nissan κατά του.
  • Toshiaki Onuma, επικεφαλής στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος μαζί με τον Nada συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους Ιάπωνες εισαγγελείς για να αποφύγουν τη δίωξη.
  • Masakazu Toyoda και Motoo Nagai, δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Nissan.

Δες ακόμα

Ντοκιμαντέρ στο Netflix ο Carlos Ghosn

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...