Δεν θα υπάρξει προσιτό σπορ αυτοκίνητο από τον Gordon Murray

Σχετικά άρθρα

Από το 2018 ο Gordon Murray είχε κάνει γνωστές της προθέσεις του να βγάλει στην αγορά ένα προσιτό σπορ μοντέλο, το οποίο είχε εσωτερική ονομασία T.43. Αυτό θα ήταν κεντρομήχανο και θα έπαιρνε κίνηση από τον 1,5-λίτρου EcoBoost τρικύλινδρο turbo κινητήρα της Ford απόδοσης 218 ίππων, ο ο οποίος θα συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το συγκεκριμένο σπορ αυτοκίνητο θα ζύγιζε μόλις 850 κιλά, με τον Murray να είχε υποσχεθεί πως είχε αναλογία κιλών/ίππων όσο η Porsche 911 Carrera S. Θα είχε τιμή μεταξύ 45.000 και 50.000 ευρώ και θα βασίζονταν στην iStream Superlight πλατφόρμα που θα συνδύαζε αλουμίνιο υψηλής αντοχής με CFRP, έτσι ώστε σύμφωνα με την εταιρία να προσέφερε δομή και τεχνολογίες αντίστοιχες με αυτή των μονοθεσίων της Formula 1.

Στόχος ήταν να βγει στην αγορά το 2019, αλλά δυστυχώς το αυτοκίνητο ακυρώθηκε, μιας και ο Murray είπε πως η ανάπτυξη του αυτοκινήτου γινόταν σε συνεργασία με την Yamaha και μια αλλαγή ηγεσίας στην ιαπωνική εταιρία είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του προγράμματος.

Θα ήταν στην παραγωγή τώρα εδώ και τέσσερα χρόνια. Το επιχειρηματικό πλάνο που κάναμε για αυτούς, ήταν 5.000 μονάδες το χρόνο. Άρα θα υπήρχαν 20.000 από αυτά τα αυτοκίνητα εκεί έξω σήμερα.

Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να αναβιώσει σήμερα, γιατί το πρόβλημα είναι πως τώρα θέλουν ηλεκτρικό. Η ώρα [να κατασκευαστεί το αυτοκίνητο] ήταν τότε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες "ξεφυτρώνουν" κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν...

Skyworth Skyhome. Ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα με έως 625 άλογα

Η Skyworth είναι θυγατρική της Skywell, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών από την Κίνα και πρόσφατα παρουσίασε το Skyhome, ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα μπει...