Η VW ακύρωσε την κατασκευή του νέου εργοστασίου της

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έκανε γνωστό πως τελικά δεν θα κατασκευάσει το νέο εργοστάσιο που θα συναρμολογούσε το Project Trinity. Αντ’αυτού επέλεξε το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Τσβικάου, που θα αναβαθμιστεί για να μπορεί να κατασκευάζει μοντέλα που βασίζονται στην SSP πλατφόρμα.

Το νέο εργοστάσιο είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022 και τα πλάνα ήθελαν να κατασκευαζόταν στη περιοχή Warmenau στο Βόλφσμπουργκ, κοντά στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρίας. Θα κόστιζε περί τα 2 δισ. ευρώ.

Η γερμανική εταιρία θέλει έως το 2028 να περικόψει το κόστος παραγωγής των εργοστασίων της και να μειώσει την πολυπλοκότητα της παραγωγής, ομαδοποιώντας μοντέλα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την Volkswagen, και η επόμενη γενιά του Golf θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της VW στο Βόλφσμπουργκ, ενώ σε αυτό θα κατασκευάζεται μεταξύ άλλων και το επταθέσιο Tiguan, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...