Η Ferrari δέχεται πλέον πληρωμές με κρυπτονομίσματα

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα για τα αυτοκίνητά της, αρχικά στις ΗΠΑ και θα επεκτείνει το σχετικό πρόγραμμά της και στην Ευρώπη, έπειτα από αιτήματα πελατών της.

H Tesla ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές με Bitcoin τον Μάρτιο του 2021, όμως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk τις σταμάτησε 2 μήνες μετά εξαιτίας ανησυχιών για το περιβάλλον.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ferrari, Enrico Galliera, είπε στο Reuters ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν κάνει προσπάθειες να μειώσουν το ανθρακικό αποτύπωμά τους μέσω της εισαγωγής νέου λογισμικού και μεγαλύτερης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο στόχος μας να έχουμε φθάσει μέχρι το 2030 σε ουδετερότητα άνθρακα κατά μήκος όλης της αλυσίδας μας είναι απολύτως επιβεβαιωμένος.

Η Ferrari επισήμανε πως έλαβε την απόφαση για τα κρυπτονομίσματα ως απάντηση σε αιτήματα από την αγορά και αντιπροσώπους, καθώς και από πελάτες της οι οποίοι έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Κάποιοι είναι νεαροί επενδυτές, οι οποίοι οικοδόμησαν τις περιουσίες τους γύρω από κρυπτονομίσματα. Κάποιοι άλλοι είναι πιο παραδοσιακοί επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους,

πρόσθεσε Galliera που δεν αποκάλυψε πόσα αυτοκίνητα περιμένει η Ferrari ότι θα πουλήσει έναντι κρυπτονομισμάτων. Δήλωσε πως το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών της εταιρείας είναι ισχυρό και γεμάτο μέχρι το 2025, όμως η εταιρεία θέλει να δοκιμάσει αυτό το επεκτεινόμενο σύμπαν.

Αυτό θα μας βοηθήσει να συνδεθούμε με ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα πελάτες μας, αλλά θα μπορούσαν να αγοράσουν μια Ferrari.

Το ενδιαφέρον είναι το ίδιο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν βλέπουμε τεράστιες διαφορές. Οι τιμές δεν θα αλλάξουν, ούτε οι χρεώσεις, ούτε θα υπάρξουν προσαυξήσεις εάν πληρώσει κάποιος με κρυπτονομίσματα.

Η ιταλική εταιρεία, η οποία το 2022 πούλησε 13.221 αυτοκίνητα σε τιμές από περισσότερα από 200.000 ευρώ μέχρι και 2 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να επεκτείνει μέχρι το πρώτο τρίμηνο της ερχόμενης χρονιάς και στην Ευρώπη το πρόγραμμά της για αγορές αυτοκινήτων της με κρυπτονομίσματα και στη συνέχεια και σε άλλες περιφέρειες στις οποίες είναι νομίμως δεκτά τα κρυπτονομίσματα.

Αρχικά η Ferrari δέχεται τα Bitcoin, Ethereum και Tether (USDT), ένα από τα μεγαλύτερα λεγόμενα stablecoins. Η Ferrari έχει στραφεί σε έναν από τους μεγαλύτερους επεξεργαστές πληρωμών κρυπτονομισμάτων, το BitPay, για την αρχική φάση στις ΗΠA, με το Bitpay να μετατρέψει αμέσως τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε παραδοσιακό νόμισμα για λογαριασμό των αντιπροσώπων της Ferrari, ώστε να προστατεύονται από τις διακυμάνσεις των τιμών τους. Η Ferrari ενδέχεται να χρησιμοποιήσει άλλους επεξεργαστές πληρωμών σε διαφορετικές περιοχές.

Αυτός ήταν ένας από τους κύριους στόχους μας: να αποφύγουμε, τόσο οι αντιπρόσωποί μας όσο και εμείς, να χειριστούμε άμεσα τα κρυπτονομίσματα και να προστατευτούμε από τις μεγάλες διακυμάνσεις τους,

είπε ο Galliera.

Ως υπεύθυνος επεξεργασίας πληρωμών, το BitPay θα διασφαλίσει ότι τα κρυπτονομίσματα προέρχονται από νόμιμες πηγές και δεν προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα χρήματος ή φοροδιαφυγή.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ και εμπορικός διευθυντής της Ferrari δήλωσε ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων της στις ΗΠΑ έχουν ήδη εγγραφεί ή πρόκειται να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα.

Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι θα συμμετάσχουν σύντομα.

Η μεγάλη πλειονότητα των εταιρειών blue chip έχουν παραμείνει μακριά από τα κρυπτονομίσματα, καθώς πιστεύουν πως η αστάθεια του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων τα καθιστά μη πρακτικά για το εμπόριο. Οι ετερόκλητες κανονιστικές ρυθμίσεις και η χρήση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας έχουν επίσης εμποδίσει τη διάδοση των κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...