Υδρογονοκίνητο αγωνιστικό στο Dakar του 2024

Σχετικά άρθρα

Η ερευνητική ομάδα HySE (Hydrogen Small mobility and Engine technology) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τρέξει με ένα ειδικό αγωνιστικό της στον αγώνα του Dakar του 2024, το οποίο θα διαθέτει κινητήρα υδρογόνου. Αυτό ονομάζεται HySE-X1, με τον rally-raid αγώνα να διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου 2024.

Το αγωνιστικό θα τρέξει στην κατηγορία “Mission 1000” του Dakar, η οποία είναι μια νέα κατηγορία του προγράμματος του αγώνα, με τη προσπάθεια να στοχεύει να παροτρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν τεχνολογίες κινητήρων επόμενης γενιάς ουδέτερων από άνθρακα, όπως κινητήρες υδρογόνου, υβριδικούς ή με βιοκαύσιμα.

Το αγωνιστικό της HySE είναι εξοπλισμένο με κινητήρα υδρογόνου, με σκοπό να δοκιμαστεί η απόδοση του σε μερικές από τις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες του πιο σκληρού μηχανοκίνητου αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Το HySE-X1 θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο που κατασκευάστηκε από την συνεργαζόμενη εταιρεία της HySE, την βελγική Overdrive Racing, και θα φέρει τροποποιημένη διάταξη για να φιλοξενεί τη δεξαμενή υδρογόνου και το σύστημα τροφοδοσίας του καυσίμου. Ο κινητήρας υδρογόνου είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η HySE στις ερευνητικές της δραστηριότητες. Ο ανεφοδιασμός και η συντήρηση θα πραγματοποιηθούν από την Overdrive Racing.

Το HySE-X1 έχει μήκος 3.530 χλστ., πλάτος 2.070 χλστ., και ύψος 1.700 χλστ., ενώ το βάρος του είναι περίπου στα 1.500 κιλά. Διαθέτει έναν υγρόψυκτο, 4χρονο, τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, χωρητικότητας 998 κ.εκ., χωρίς να ανακοινώνεται η απόδοση του.

Η ερευνητική ομάδα HySE έχει συσταθεί από τις Kawasaki, Suzuki, Honda, Yamaha, και Toyota, και στοχεύει στην επίτευξη μιας κοινωνίας ουδέτερης από άνθρακα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...