H Renault παρουσίασε το Kardian, το Niagara Concept και ετοιμάζει 8 νέα μοντέλα έως το 2027 για εκτός Ευρώπης

Σχετικά άρθρα

Η Renault βγάζει στην αγορά το Kardian, ένα συμπαγές SUV της B κατηγορίας που αρχικά θα πωλείται στη Νότια Αμερική και αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες διεθνείς αγορές.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Renault που θα κατασκευαστεί γύρω από τη νέα αρθρωτή πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά SUV έως μεγάλα pickup. Το Kardian έχει μήκος 4,11 μέτρα και μεταξόνιο 2,604 μέτρα και κάτω από το καπό του συναντάμε τον τρικύλινδρο turbo 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 125 ίππων με 220 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να στέλνεται στον μπροστά άξονα.

Στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη αφής 8″, ψηφιακός πίνακας οργάνων, με την Renault να εξοπλίζει το μοντέλο με ενεργό cruise control, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα. Η παραγωγή του θα γίνεται στη Βραζιλία και στο Μαρόκο.

Το Renault Niagara Concept είναι ένα πρωτότυπο pickup που εστιάζει σε εκτός δρόμου διαδρομές, είναι τετρακίνητο και παίρνει κίνηση από έναν υβριδικό κινητήρα. Σχεδιαστικά μας δείχνει το μέλλον των μοντέλων της Renault και βασίζεται και αυτό στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της Renault. Έχει μήκος 4,9 μέτρα και μεταξόνιο 2,95 μέτρων.

Παράλληλα η Renault έκανε γνωστές τις προθέσεις της να βγάλει στην αγορά 8 νέα μοντέλα έως το 2027, στις αγορές εκτός Ευρώπης, που θα βασίζονται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα της, όπως και στην CMA πλατφόρμα της Geely. Το πρώτο από αυτά είναι το Kardian, ενώ θα ακολουθήσουν ένα hatchback, τέσσερα SUV, ένα LCV και ένα pickup.

Σήμερα η Renault δραστηριοποιείται σε 80 χώρες εκτός Ευρώπης, που συμβάλλουν στο 43% των παγκόσμιων πωλήσεών της. Αυτές ανήλθαν σε 634.124 μονάδες το 2022. Η εταιρεία έχει θέσει έναν φιλόδοξο νέο στόχο να διπλασιάσει τα καθαρά έσοδα ανά μονάδα έως το 2027 σε σύγκριση με το 2019, με στόχο τη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της.

Για να το καταφέρει σχεδιάζει να εξορθολογήσει τις πλατφόρμες των αυτοκινήτων της σε όλες τις αγορές εκτός Ευρώπης, ενοποιώντας τις στις δύο νέες αρθρωτές πλατφόρμες. Η Renault στοχεύει έως το 2027 ένα στα τρία αυτοκίνητα που πουλά εκτός Ευρώπης να είναι είτε υβριδικό είτε αμιγώς ηλεκτρικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...