Το VW Group βλέπει τις παραγγελίες ηλεκτρικών να μειώνονται

Σχετικά άρθρα

Το VW Group μπορεί κατά τους πρώτους 9 μήνες του έτους να είδε τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, παγκοσμίως, να αυξήθηκαν κατά 45% στις 531.500 μονάδες, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022, αλλά βλέπει τις παραγγελίες τους να μειώνονται, αντανακλώντας την ευρύτερη μείωση της ζήτησης για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του VW Group το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 αντιπροσώπευαν το 7,9% του συνόλου των πωλήσεων του, με την Ευρώπη να είναι η σημαντικότερη αγορά του, αφού παρέδωσε το 61% -341.000 μονάδες- των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη συγκεκριμένη περίοδο, με την αγορά των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά 74% στις 50.300 μονάδες. Στη Κίνα οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων του VW Group αυξήθηκαν κατά 4% στις 117.100 μονάδες.

Όπως δήλωσε ο CFO και COO της Volkswagen, Arno Antlitz, οι παραγγελίες έχουν υποχωρήσει στις 150.000 μονάδες στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023, οι μισές με έναν χρόνο πριν που έφταναν τις 300.000. Όπως είπε:

Η πρόσληψη παραγγελιών είναι χαμηλότερη από τους φιλόδοξους στόχους μας λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη συνολική τάση της αγοράς.

Τα ID.4 και ID.5 ήταν τα best-seller μοντέλα της VW κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, με 162.100 πωλήσεις, με το ID.3 να ακολουθεί με 90.500 πωλήσεις. Στη συνέχεια συναντάμε το Audi Q4 e-tron με 77.900 πωλήσεις, το Skoda Enyaq iV με 54.400, το Cupra Born με 32.300 πωλήσεις και το Audi Q8 e-tron με 21.800 ευρήματα.

Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν πως το κοινό έχει στρέψει τη προσοχή του στα υβριδικά και στα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, παρά στα αμιγώς ηλεκτρικά, μιας και τα θεωρούν πως συνδυάζουν τα προτερήματα και των δύο κόσμων, αυτών των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυτών των ηλεκτρικών.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα μπορούν να διανύσουν ορισμένα χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των περισσοτέρων, ενώ για μεγαλύτερη ταξίδια καταναλώνουν βενζίνη, εξαλείφοντας έτσι το λεγόμενο άγχος της αυτονομίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 40,1% των ιδιοκτητών υβριδικών αυτοκινήτων επιλέγουν ξανά ένα υβριδικό ως το επόμενο αυτοκίνητό τους.

Διάβασε ακόμη

“Κανείς” δεν αγοράζει τα VW ID.3 και Cupra Born, γι’αυτό και σταματά η παραγωγή τους για 2 εβδομάδες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...