Ελαφρύτερο και δυνατότερο το GMA T.50s

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από την παρουσίαση του T.50s, αλλά η Gordon Murray Automotive δεν έχει παραδώσει κανένα στους ιδιοκτήτες του, κυρίως επειδή εστίασε στην ανάπτυξη και τη παραγωγή του T.50 και στην ανάπτυξη του T.33.

Το T.50s είναι για χρήση αποκλειστικά εντός πίστας και όταν είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε ανακοινωθεί πως ζυγίζει 890 κιλά, με τον ατμοσφαιρικό V12 3,9-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 730 άλογα.

Ωστόσο, η καθυστέρηση έκανε το μοντέλο ακόμη καλύτερο, μιας και ο κινητήρας αποδίδει πλέον 780 άλογα χάρη στην αύξηση του λόγου συμπίεσης, στην αφαίρεση του συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, στις επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές, στους νέους εκκεντροφόρους και στη νέα εξάτμιση.

Και δεν είναι μόνο η αυξημένη ιπποδύναμη που κάνει το αυτοκίνητο καλύτερο, αφού η εταιρία κατάφερε να μειώσει το βάρος κατά επιπλέον 38 κιλά και πλέον αυτό ανέρχεται στα 852 κιλά, 94 λιγότερα από το T.50.

Η παραγωγή του T.50s θα περιοριστεί σε μόλις 25 μονάδες. Το αυτοκίνητο κοστίζει 3,1 εκατ. λίρες (3,6 εκατ. ευρώ), προ φόρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...