Επικριτής της VinFast συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία του Βιετνάμ για αναρτήσεις στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Η VinFast, η αυτοκινητοβιομηχανία από το Βιετνάμ, κατήγγειλε τον Sonnie Tran, επειδή έγραψε επικριτικά σχόλια για αυτή. Αποτέλεσμα ήταν ο άνδρας να συλληφθεί από την αστυνομία και να ανακριθεί τέσσερις φορές, επειδή επέκρινε τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ, σε δημοσιεύσεις του στο Facebook.

Ο 37χρονος Βιετναμέζος Sonnie Tran δημοσίευσε πολλές αναρτήσεις σε μια μεγάλη ομάδα στο Facebook που ονομάζεται “Financial Expose”. Στις αναρτήσεις του ο Tran ισχυρίζεται πως η VinFast δεν έχει την οικονομική ακεραιότητα που παρουσιάζει, είναι αντιμέτωπη με μηνύσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας της κακής ποιότητας των αυτοκινήτων της, κρύβει χρέη χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρίες, επικαλείται παραπλανητικούς αριθμούς πωλήσεων, με τα αυτοκίνητά της να μην έχουν σχεδιαστεί από τον Pininfarina, όπως διαφημίζει, αλλά από Ινδούς και Κινέζους σχεδιαστές.

Δεν είναι μόνο ο Tran που κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Άλλοι Βιετναμέζοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημοσιεύσει παρόμοιους ισχυρισμούς σε πλατφόρμες όπως το Linkedin και το Reddit. Έχει επίσης αποκαλυφθεί ότι οι αριθμοί πωλήσεων της VinFast αυξάνονται επειδή η εταιρία πουλά αυτοκίνητα σε άλλες εταιρίες που ανήκουν στη Vingroup, τη μητρική εταιρεία της VinFast.

Ο Tran έχει συλληφθεί επανειλημμένα -τέσσερις φορές – από την αστυνομία στην πόλη Χο Τσι Μινχ τον περασμένο Δεκέμβριο. Ανακρίθηκε για 35 ώρες σε ένα αστυνομικό τμήμα τον περασμένο Δεκέμβριο, με την αστυνομία να τον ρωτά για το κίνητρο του σχετικά με τη κριτική που ασκεί στην VinFast.

Ο ίδιος υποστήριξε πως έγραψε τις αναρτήσεις για να ενημερώσει τους επενδυτές της εταιρίας, αλλά προφανώς έχουν εξοργίσει την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αστυνομία προχώρησε στη κατάσχεση των ηλεκτρονικών συσκευών του Tran (laptop, tablet, κινητό τηλέφωνο κτλ), αντιγράφοντας όλα τα δεδομένα τους, με την VinFast να κατηγορεί τον Tran πως παραβίασε το άρθρο 331 του ποινικού κώδικα του Βιετνάμ.

Ο νόμος επιδιώκει να τιμωρήσει άτομα που βλάπτουν τα συμφέροντα του κράτους ή τα συμφέροντα τρίτων (οργανώσεων και ατόμων) με κατάχρηση του δικαιώματός τους στην ελευθερία του λόγου. Πλέον ο Tran είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της κατάχρησης των δικαιωμάτων του στην ελευθερία του λόγου και του Τύπου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η VinFast προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2021 όπου κατήγγειλε στην αστυνομία έναν YouTuber για σχόλια που έκανε σχετικά με την ποιότητα αυτοκινήτου της. Η εταιρία τότε υποστήριξε πως το video περιείχε αναληθές περιεχόμενο που επηρέασε τη φήμη της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...