Maserati: Ηλεκτρική MC20 το 2025, ηλεκτρική Quattroporte το 2028

Σχετικά άρθρα

Το νέο της στρατηγικό σχέδιο ανακοίνωσε η Maserati, επιβεβαιώνοντας την καθυστέρηση της νέας Quattroporte που θα είναι μονάχα ηλεκτρική. Σύμφωνα με την εταιρία, όλα τα μοντέλα της θα είναι 100% σχεδιασμένα, αναπτυγμένα και κατασκευασμένα στην Ιταλία, με την Maserati να γράφει το μέλλον της πολυτελούς μετακίνησης με μια φιλόδοξη στρατηγική που περιλαμβάνει “την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προϊόντων με στόχο την ηλεκτροκίνηση, ώστε να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες των πελατών της”.

Φέτος θα κυκλοφορήσει η GranCabrio Folgore, με την MC20 Folgore να ακολουθεί το 2025. Ένα μεγάλο ηλεκτρικό crossover της E κατηγορίας, πιθανώς η ηλεκτρική Levanvte θα κυκλοφορεί το 2027, με την ηλεκτρική Quattroporte να έρχεται έναν χρόνο μετά.

Το εργοστάσιο της Maserati στη Μόντενα αναμένεται να λάβει νέες επενδύσεις και εγκαταστάσεις ως μέρος του σχεδίου, ενώ θα φιλοξενήσει επίσης το “Atelier of the Fuoriserie Personalization Program”, το οποίο θα επικεντρωθεί σε ειδικά αυτοκίνητα.

Η Maserati πρόσθεσε ότι είναι η μοναδική πολυτελής μάρκα της Stellantis και “δημιουργεί τώρα ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο, προβάλλοντας τον εαυτό της σε ένα ηλεκτρικό μέλλον για να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία διατηρώντας τους όγκους παραγωγής και τα περιθώρια κέρδους σύμφωνα με τη μοναδική θέση της επωνυμίας της”.

Αυτά τα συναισθήματα επαναλήφθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Maserati, Davide Grasso, ο οποίος είπε:

Καθοδηγούμενοι από την καρδιά μας στη Μόντενα, προχωράμε με τέρμα γκάζι στην αλλαγή στην ηλεκτροκίνηση, με δύο από τα εμβληματικά μοντέλα μας, τα Grecale Folgore και GranTurismo Folgore να είναι ήδη διαθέσιμα για αγορά στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις τους και ένα άλλο να κυκλοφορεί στο δρόμο φέτος. Θα προσφέρουμε στους προτιμώμενους πελάτες μας την πιο ισχυρή Maserati όλων των εποχών, πιέζοντας τα όρια της οδηγικής απόλαυσης σε μια νέα εποχή.

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου της Stellantis “Dare Forward 2030” που αποκαλύφθηκε την 1η Μαρτίου 2022.

Διάβασε επίσης

Η Maserati προχωρά σε προσωρινές απολύσεις και παγώνει την εξέλιξη της ηλεκτρικής Quattroporte

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...