Elon Musk: O “Saudi Sugar Daddy” κρατά ζωντανή την Lucid

Σχετικά άρθρα

Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εξασθενεί και σε συνδυασμό με τα υψηλό κόστος δανεισμού, η Lucid αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα του 2023, τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η εταιρία παρέδωσε μόλις 6.001 αυτοκίνητα (+37% συγκριτικά με το 2022), έχοντας καθαρή ζημιά 2,83 δισ. δολαρίων, παραπάνω από τα διπλάσια που είχε χάσει το 2022 (1,3 δισ. δολάρια). Η Lucid προσδοκά πως το Gravity θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων της. Πέρυσι τα έσοδα ανήλθαν σε 595 εκατ. δολάρια (608 εκατ. δολάρια το 2022).

Το 2023 η Lucid παρήγαγε 8.428 αυτοκίνητα και για φέτος εκτιμά πως θα κατασκευάσει περίπου 9.000 αυτοκίνητα. Η συνολική ρευστότητα της εταιρίας ανέρχεται στα 4,78 δισ. δολάρια, χάρη στη στήριξη του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, με τον Elon Musk να σχολιάζει με στόμφο πως χάρη στον “Saudi Sugar Daddy” η Lucid παραμένει ζωντανή.

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, κατέχει το 60% των μετοχών της Lucid, με τη κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να επένδυσε 10 δισ. δολάρια στην εταιρία και δεσμεύτηκε να αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Lucid την επόμενη δεκαετία. Πέρυσι, η Lucid άνοιξε ένα εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία για τη συναρμολόγηση του Lucid Air χρησιμοποιώντας προσυναρμολογημένα κιτ που εισάγονται από τις ΗΠΑ.

Μετά τις ανακοινώσεις, η μετοχή της Lucid υποχώρησε κατά 16,76% στα 3,08 δολάρια. Συνολικά, η μετοχή έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας από τον Φεβρουάριου του 2021 όταν και είχε φτάσει τα 52,94 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...