Nissan: 30 νέα αυτοκίνητα σε βάθος τριετίας

Σχετικά άρθρα

H Nissan παρουσίασε το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο, που το ονόμασε Arc, με αυτό να περιλαμβάνει 30 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τα 16 από αυτά θα είναι υβριδικά και ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα 14 θα διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τα περισσότερα από τα νέα αυτοκίνητα θα είναι crossovers και SUVs. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσουν τα 6 από τα νέα μοντέλα, στις ΗΠΑ η Nissan θα παρουσιάσει 7 νέα μοντέλα, στην Ιαπωνία πέντε, στην Κίνα οκτώ, στην Ινδία τρία, όσα και στην Αφρική και δύο στην Ωκεανία.

Στόχος της Nissan είναι έως το 2026-2027 το 40% των ετήσιων πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 60% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Nissan θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων κατά 30% σε σύγκριση με το Ariya και ελπίζει πως αυτά θα κοστίζουν το ίδιο με τα αντίστοιχα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030. Παράλληλα, εργάζεται σε αναβαθμισμένες NCM μπαταρίες που θα έχουν 50% υψηλότερη ταχύτητα φόρτισης και 50% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες του Ariya.

Επιπλέον αναπτύσσει και LFP μπαταρίες για να μειώσει το κόστος κατά 30% σε σύγκριση με το Sakura EV. Ταυτόχρονα, οι μηχανικοί της εργάζονται σε αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι το ιερό δισκοπότηρο των μπαταριών, τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, που προγραμματίζεται να φτάσουν στην αγορά το 2028 ή το 2029.

Από πλευράς πωλήσεων η Nissan θέλει να τις αυξήσει κατά 1 εκατ. ετησίως έως το 2026 σε σύγκριση με το 2023 (+330.000 στη Βόρεια Αμερική, +200.000 στην Κίνα, +90.000 μονάδες στην Ιαπωνία, +300.000 σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...