Williams: Το σασί του Sargeant είναι άθικτο αλλά το μονοθέσιο έχει σοβαρές ζημιές

Σχετικά άρθρα

Ο Logan Sargeant είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο GP της Σουζούκα, με την Williams να μην έχει εφεδρικό σασί ούτε στην Ιαπωνία, καθώς ο Αμερικάνος χρησιμοποιεί το επισκευασμένο πλέον σασί με το οποίο τράκαρε ο Alex Albon στη Μελβούρνη.

Ο επικεφαλής της ομάδας, James Vowles, είπε πως το σασί είναι άθικτο, αλλά υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο μονοθέσιο.

Είναι αρκετά μεγάλη η έκταση της ζημιάς. Το σασί είναι εντάξει, ευτυχώς, αλλά θα έλεγα ότι σχεδόν όλα τα άλλα δεν είναι. Έχει διαλυθεί η ανάρτηση, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει ραγίσει, υπάρχουν μεγάλες ζημιές. Θα είναι δύσκολο. Προφανώς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προσπαθήσουμε να ξαναβγάλουμε το αυτοκίνητο στη πίστα, αλλά η ζημιά είναι μεγάλη. Άρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος.

Ο Vowles είπε πως η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί ούτε στον επόμενο αγώνα στην Κίνα.

Το τρίτο σασί αυτή τη στιγμή δεν θα είναι μαζί μας μέχρι το Μαϊάμι, πολύ μακριά. Μπορεί να περάσουν 8-10 εβδομάδες για να έχουμε έτοιμο το πλαίσιο να μπορεί να μπει στον αγώνα. Σαφώς, δεν έχουμε ολόκληρο τον οργανισμό να εργάζεται μόνο πάνω σε αυτό, εργαζόμαστε ταυτόχρονα για ανταλλακτικά και αναβαθμίσεις και προσπαθούμε να λάβουμε τις αποδόσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωσή μας σαφώς δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να είμαστε εδώ χωρίς τρία σασί, η πρόθεση ήταν να έχουμε τρία σασί από την αρχή της χρονιάς. Είναι αποτέλεσμα απλώς μιας υπερφόρτωσης στο σύστημα, της πολυπλοκότητας αυτού του αυτοκινήτου και του ποσού που προσπαθούσαμε να περάσουμε. Όσον αφορά την πολυπλοκότητά του, είναι τεράστια. Το σασί είναι χιλιάδες και χιλιάδες κομμάτια που προσπαθείς να συνδυάσεις ταυτόχρονα.

Ο Sargeant είπε για το ατύχημα:

Έβαλα το αυτοκίνητο στη θέση που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμουν. Είναι λίγο ανόητο λάθος, για να είμαι ειλικρινής, ένα λάθος που δεν έπρεπε να κάνω. Αλλά ναι, ευτυχώς δεν ήταν όπως τα λάθη που έκανα πέρυσι, δεν ήταν κάτι υπερβολικό, αλλά παρόλα αυτά άφησε την ομάδα με κάποια ζημιά. Ευτυχώς είναι καλύτερα από όσο θα μπορούσε να ήταν.

Ο Sargeant επέμεινε ότι δεν έχει υποστεί καμία απώλεια εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από την ομάδα εξαιτίας του γεγονότος που έπρεπε να δώσει το αυτοκίνητό του στον Albon στην Αυστραλία.

Σίγουρα δεν επηρεάστηκα καθόλου, Αν μη τι άλλο, μπήκα σε αυτό το GP μετά από μια εβδομάδα άδειας, νιώθω πιο φρέσκος και έτοιμος να πάω καλύτερα από ποτέ. Έτσι δεν χάθηκε καμία εμπιστοσύνη.

Ο Vowles συμφώνησε ότι το ατύχημα οφειλόταν σε λάθος τοποθέτησης αυτοκινήτου:

Αυτό που είδατε εδώ δεν ήταν ένας οδηγός που έκανε λάθος επειδή έφτανε στα όρια. Είναι ένα πολύ διαφορετικό είδος λάθους, απογοητευτικό από κάθε άποψη, γιατί δεν ήταν στο όριο του τι μπορούσε να κάνει το αυτοκίνητο.

Μπορούσε να πιέσει πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη στροφή αλλά απλά δεν ήξερε που βρισκόταν το αυτοκίνητο στη πίστα, σε σχέση με το σημείο που περίμενε να είναι ούτως ή άλλως. Βασικά φαίνεται ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει που ήταν. Ήταν στο γρασίδι και έβαλε μια ρόδα στο γρασίδι.

Επομένως, δεν νομίζω ότι βλέπετε την αντίδραση κάποιου που δεν οδηγούσε στη Μελβούρνη, βλέπετε απλώς μια κατάσταση που θα μπορούσε να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή.

Μιλούσα μαζί του όλη την εβδομάδα, όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, στην πραγματικότητα, γιατί αυτό είναι το σημείο όπου πρέπει να κρατήσεις έναν οδηγό πολύ κοντά σου. Τους δώσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσουν, χωρίς να φταίνε οι ίδιοι.

Αλλά ειλικρινά ήταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση αυτή την εβδομάδα και χθες το βράδυ ξανά όταν του τηλεφώνησα περίπου στις 9-10 μ.μ., ήταν πραγματικά σε πολύ δυνατή ψυχολογική κατάσταση, απλά ήθελε να επιστρέψει στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσει. Όχι με την πρόθεση να αποδείξει στον κόσμο ότι του αξίζει μια θέση, απλώς η κανονική του προσέγγιση στα πράγματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα