Η απόβαση των κινεζικών εταιριών στην Ευρώπη συνεχίζεται, με την Jetour να είναι η επόμενη που θα λανσαριστεί στην αγορά μας. Αυτό δήλωσε στέλεχος της εταιρίας, που ανήκει στην Chery, στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, με τα μοντέλα της Jetour να γίνονται διαθέσιμα στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Jetour θα ενταχθεί στις Omoda και Jaecoo, οι οποίες αρχίζουν να κερδίζουν την προτίμηση στις αγορές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα της Chery πωλούνται επίσης σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τοπικές επωνυμίες και σχέδια συναρμολόγησης/διανομής, όπως η DR στην Ιταλία.
Η Jetour προσφέρει βενζινοκίνητα και plug-in υβριδικά μοντέλα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπόκεινται στους δασμούς της ΕΕ για τα κινεζικής κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της εταιρίας, η Jetour θα αποκτήσει παρουσία σε πολλές χώρες φέτος και στοχεύει να πουλά αυτοκίνητα σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης έως το 2027.
Δεν υπάρχει πλάνο για την κατασκευή τους στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στο μέλλον, με τον Ke Chuandeng, πρόεδρο της Jetour, να δηλώνει:
Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να εισάγουμε πάντα αυτοκίνητα από την Κίνα.

Η Jetour πούλησε περίπου 560.000 αυτοκίνητα πέρυσι και ο Ke είπε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 800.000 αυτοκίνητα φέτος. Η Λατινική Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και η Αφρική αντιπροσώπευαν περίπου το 35% των πωλήσεών της, αλλά οι πωλήσεις στο εξωτερικό θα φτάσουν το 50% του συνόλου σε λίγα χρόνια, με τον Ke Chuandeng να αναφέρει:
Πιστεύουμε ότι σε τρία έως πέντε χρόνια, η διεθνής αγορά θα είναι υψηλότερη, ή τουλάχιστον ίση με τις πωλήσεις μας στην εγχώρια αγορά.
