Η Shaila-Ann Rao επέστρεψε απροσδόκητα στην FIA ως σύμβουλος του προέδρου Mohammed Ben Sulayem. Η Rao άφησε τον προηγούμενο ρόλο της στη FIA ως προσωρινή γενική γραμματέας μηχανοκίνητου αθλητισμού, λιγότερο από έξι μήνες μετά τον διορισμό της το 2022, έχοντας βοηθήσει στην επίβλεψη της μεταβατικής περιόδου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ben Sulayem.
Αυτή θα είναι η τρίτη θητεία της Rao στην FIA, έχοντας προηγουμένως διατελέσει νομικός διευθυντής της FIA μεταξύ 2016 και 2018, πριν μετακινηθεί στην Mercedes ως γενικός σύμβουλος και αργότερα ως ειδικός σύμβουλος του επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff.

Η Rao θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από αύριο, 1η Μαΐου και θα συμβουλεύει τον Ben Sulayem για “κανονιστικά και εμπορικά θέματα που σχετίζονται με τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα της FIA”.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω ξανά τη Shaila-Ann Rao στην FIA. Έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμένα και την ομάδα μου καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τα κανονιστικά και εμπορικά πλαίσια σε όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα της FIA, ωφελώντας τους οδηγούς μας, τις ομάδες και τα σωματεία-μέλη της FIA.
Θα με συμβουλεύει επίσης για θέματα που σχετίζονται με όλους τους διοργανωτές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων της FIA,
δήλωσε ο Ben Sulayem.
Η Rao από τη μεριά της είπε:
Ανυπομονώ να συμβουλεύω τον Πρόεδρο της FIA για όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα της FIA και να βασιστώ στη σημαντική πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, ενισχύοντας τα κανονιστικά και εμπορικά πλαίσια των πρωταθλημάτων.
Η FIA κατέχει μια μοναδική θέση στον παγκόσμιο αθλητισμό και είμαι ενθουσιασμένη που θα υποστηρίξω την FIA αυτή τη στιγμή και θα βοηθήσω τον Πρόεδρο της FIA να προσφέρει ένα ακόμη ισχυρότερο μέλλον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
