Τι θα απογίνουν τα παράνομα diesel που θα αγοράσει πίσω η VW;

Σχετικά άρθρα

volkswagen vw logo (2)

Μετά τον πρωτόγνωρο συμβιβασμό ύψους 14,7 δις δολαρίων μεταξύ VW και αμερικανικής Δικαιοσύνης, αρχίζουν να αποκαλύπτονται σιγά – σιγά οι λεπτομέρειες της απόφασης. Η “ΦάουΒε” θα αγοράσει 499.000 2.0-λιτρα 4κύλινδρα TDI που φέρουν το παράνομο λογισμικό στην Αμερική, με το μέλλον να μην φαντάζει ιδιαίτερα ευοίωνο για τα ίδια.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του δικαστηρίου ουσιαστικά τα καταδικάζει εις πρέσαν, καθώς απαγορεύει οποιαδήποτε μεταπώληση ή επαναπροώθηση σε χώρες με πιο ελαστικές νόρμες ρύπων. Η VW υποχρεούται να αφαιρέσει τις ECU των εν λόγω αυτοκινήτων και να προβεί στην ανακύκλωση τους, πάντα στα πλαίσια που ορίζει η αμερικανική νομοθεσία.

Ο μόνος τρόπος για να ξαναπατήσουν άσφαλτο, είναι να επανεξεταστούν και να βρεθούν σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς να επηρεαστούν ζωτικές λειτουργίες του αυτοκινήτου και δίχως τεράστιες καθυστερήσεις, πάντα σύμφωνα με τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων που συνέδραμαν στη σύνταξη του συμβιβασμού.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι με πλάγιο τρόπο; Αν σκέφτεσαι ό,τι σκέφτομαι, δηλαδή να πετάξεις τη “ζαβολιάρικη” ECU, το φίλτρα μικροσωματιδίων και τους καταλύτες, δίνοντας το υπόλοιπο αυτοκίνητο είτε για κυκλοφορία ή για ανταλλακτικά, ξέχνα το. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης μερίμνησε και για αυτό. Κυριολεκτικά.

Οποιοδήποτε αυτοκίνητο πάει για ανακύκλωση θα πρέπει να υποστεί μια τρύπα διατομής 7,62 εκατοστών στο μπλοκ του κινητήρα, μαζί με κόψιμο του σασί στα 2. Ό,τι απομείνει, μπορείς να το αναζητήσεις σαν σκραπ στις μάντρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...